Időszerű

Sertések érzékenysége és stresszreakciója

A sertés pszichésen érzékeny állat, ebből következik, hogy könnyen megijed, ami beindítja a stresszreakciót. Minden túlzás nélkül elmondható, hogy a sertést a vágást megelőző időszakban több káros hatás éri, mint előző életében együttesen.

A kocák soványságának fő okai

A kocák takarmányellátásánál a legfőbb problémát a nagy takarmányigény kielégítése okozza. Ezen a téren több kedvezőtlen tényező merülhet fel.

Például a fialás alatt emésztési zavarok léphetnek fel, a mozgás hiánya, nagy teremhőmérséklet, esetleg a túlkondíció miatt.

A borjak leválasztás utáni színvonalas takarmányozásának jelentősége

A szoptatási időszak végén tartós elkülönítéssel biztosítjuk a még tejelő tehenek elapasztását, ezzel - a kondíció megtartásán kívül - az új vehem nevelésére fordulhat az anya által elfogyasztott takarmány táplálóértéke.

A borjak életében ez az egyik legnagyobb stressz, ezért igen körültekintően kell eljárni a választáskor.

Ajánljuk

 

referencia

A jelen és a jövő sertéstenyésztési felszerelése

A sikeres állattenyésztés alapfeltételei kéltségkívül a minőségi takarmány és a korszerű felszerelés.

Az ISV Feed&Consulting cég egyre gazdagabb termékpalettáján kimagasló helyet elfoglaló premixek mellett, világhírű gyártók sertéstenyésztési felszerelése is szerepel.

Néhány példa:

Malacetető WEDA XtraFeeder S 35 kg-os testömegig: műanyagból és rozsdamentes acélból készült 50 db malac száraz takarmányozására szolgál, 8 db etetőhelyet és 4 db itató szelepet tartalmaz. A szerkezeti felépítése úgy lett megtervezve, hogy a leggazdaságosabb takarmány-felhasználást nyújtsa.

Malacetető FM GRAN-MAX-1, amely alkalmas 60 db malac etetésére 25 kg-os testtömegig, illetve 35-45 db hízósertés etetésére 100 kg-os testömegig. Az etető hosszúkás vályúval és a takarmány nedvesítésére szolgáló 2 db itató szeleppel van ellátva.

Malac- és hízóetető WEDA EcoFeeder, 6-tól 120 kg-os testömegig: műanyagból és rozsdamentes acélból készült, 35 db sertés száraz takarmányozására szolgál. A hosszúkás etetőtálcán 2 db itatószelep van, a takarmány nedvesítésére és a sertések itatására szolgál. Könnyen kezelhető és tisztítható.

Ez persze csak kis töredéke az ISV Feed&Consulting kínálatában szereplő felszerelésnek. Egyre több világgyártó nagyszerű kellékei kapnak helyet az ISV termékskáláján.  

Tekintse meg a www.isv.rs honlapon szereplő Sertéstenyésztési felszerelés rovatot, bővebb információkért pedig tárcsázza a 069/59-44-910-es telefonszámot. 

Home Időszerű-aktuelno A jelen és a jövő sertéstenyésztési felszerelése

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!