OregoMed Strong

OregoMed Strong

fitobiotikum  Sertéseknek

Dizentéria/ Lawsonia /E. Coli

takarmány adalékanyag – előkeverék

 

OregoMed Strong egy fitobiotikum, mely a bélflóra stabilizálása és a különböző eredetű hasmenéseket okozó baktériumok szaporodásának csökkentése és gátlása révén növeli a sertések súlygyarapodását, csökkenti a takarmányfogyasztást. A készítmény különösen hatékony a Brachyspyra hyodysenteriae okozta sertésdizentéria, az illeitist okozó Lawsonia intracellularisés a Gram+ baktériumokra.

OregoMed Strong egy természetes alapú, gyógynövény kivonatokat (gesztenye, kömény, fahéj, fokhagyma), illóolajat (oregano), Nikotinsav amidot és természetes eredetű tojásból kivont Lizozim enzimet tartalmazó adalékanyag.

A gesztenyekivonatból származó polifenolok, szelektíven hatnak a bélflórára, mint egyes természetes  antibiotikumok: gátolják a patogén csírák szaporodását, elősegítik a normál bélflóra gyarapodását, stabil egyensúlyt tartva a bélben. A különböző aktív polifenolok elősegítik a tápanyagok felszívódását. Ezen felül van antioxidáns és immunrendszerre stimuláló hatásuk is.

A gesztenyekivonatból származó szerves savak(csersav), együtt az oregánó illóolajjal, savasítják a bélsarat, gátolva ezzel a káros baktériumok szaporodását, legfőképpen a brachyspira törzsekét, ismerve ezen baktériumok savérzékenységét.

Az őrölt kömény, serkenti a gyomorsavtermelést, megelőzi a túlterhelés okozta gyomorfájdalmakat, emésztési rendellenességeket.  A köményből származó karvon antibakteriális és penészölő hatású.

A fahéj elősegíti az emésztést, étvágyfokozó. A fokhagymából származó anyagok (alliin és allicin) erősen antibakteriális hatásúak, immunostimulánsok és antioxidáns hatásúak.

A nikotonsav amid a bélrendszer elsavanyítása révén csökkenti a hasmenést okozó baktériumok életterét.

A lizozim egy természetes antibiotikum. Megtalálható a tojásfehérjében, a nyálban, a könnyben, illetve egyéb szekrétumokban. A bakteriális sejtfal poliszacharidjait bontja, egészen pontosan az 1-4-es glikozidos kötéseket az N-acetil-muraminsav és az N-acetilglukózamin között. Ennek hatására a baktériumok nem képesek ellenállni a turgornyomásnak és szétdurrannak.

Növeli a fertőzéssel szembeni ellenálló-képességet. A baktérium sejtfal feloldó hatás: a Lizozim hatására a baktérium sejtek megduzzadnak (ozmikus jelenség), a sejtfalak megrepednek, a sejttartalom felszabadul és megszűnik a baktérium sejt anyagcseréje. A Lizozimra nagyon érzékenyek a Corynebaktériumok és Brevi-baktériumok nemzetsége, a Micrococcusok, a Baktérium subtilis, sarcinak, de a Brucellák, az E coli, a Pseudomonas fajok, Stafilo és Streptococcusok, Klebsiellák és Serratia fajokra is litikus hatást mutat.

Az alapanyagok összetett hatásának köszönhetően, a OregoMed Strong egyensúlyban tartja a bélsár pH-át, stabil bakteriosztatikus állapotot tart fenn a bélcsatornában, fékezi a brachyspirák szaporodását ezáltal a sertésdizentéria kialakulását, serkenti a gyomorsavtermelést, elősegíti az emésztést. A OregoMed Strong etetésével, csökken a takarmányfelvétel (0,1 kg tak./állat/nap) és nő a napi súlygyarapodás (50 g/ állat /nap), így komoly megtakarítást lehet elérni egy hízlalási ciklusban.

 

Felhasználási javaslat: a készítményt, a hízó sertések takarmányába kell keverni. Fel lehet használni a leválasztott malacok és vemhes kocák takarmányozásában is. Álltalános bekeverési arány: 1,0 kg OregoMed Strong/ tonna takarmány, folyamatosan. Heveny hasmenések esetében az adagot fel lehet emelni pár napig (6-7) 1,5-2 kg OregoMed Strong /tonna takarmányra.

 

Összetétel:

Oregano illóolaj, Gyógynövény kivonatok: édeskömény, fahéj és fokhagyma, Szelídgesztenyéből kivont tannin, Nicotinsav amid, Lizozim enzim.

 

Garantált tápláló- és hatóanyag tartalom:

Szárazanyag

%

92,00

Csersav min.

%

6,00

Oregano olaj.

%

0,70

Nicotinsav amid

%

+

Lizozim

%

+

Gyógynövény kivonatok

%

+

 

A termékbe bekevert állatgyógyászati készítmény: nincs

Minőség megőrzési idő:  a gyártástól számított 6 hónap

Egészségügyi vár. idő: nincs

 

Felhasználással kapcsolatos közlések, adatok: 

A készítményt, a hízó sertések takarmányába kell keverni. Fel lehet használni a leválasztott malacok és vemhes kocák takarmányozásában is.

Álltalános bekeverési arány: 1,0 kg OregoMed Strong/ tonna takarmány, folyamatosan. Heveny hasmenések esetében az adagot fel lehet emelni pár napig (6-7) 1,5-2,0 kg OregoMed Strong /tonna takarmányra.

Szükség esetén bármilyen gyógyszerrel együttesen is használható.

Home ÁLLATOK TAKARMÁNYOZÁSA Sertések takarmányozása Adalékok OregoMed Strong

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!