Aktuelno

Dalji rast cene pšenice, kukuruza i soje

Na novosadskoj produktnoj berzi i ove nedelje je nastavljen trend rasta vitalnih poljoprivrednih kultura.

Realizovana je kupoprodaja ukupno 2.875 tona robe, što je za 7,28% više u odnosu na prethodnu nedelju.

Srećni dobitnik prvog kola nagradne igre ISV-a: Milan Krunić iz Mošorina! Počelo je drugo kolo: registrujte se i pobedite!

Pobednik prvog kola velike nagradne igre firme ISV Feed&Consulting i srećni vlasnik vrhunskog nerasta je Milan Milan Krunić iz Mošorina. Čestitamo! Ovih dana biće obavešten o načinu preuzimanja nagrade.

Kao što je poznato, firma ISV Feed&Consulting pokrenula je nagradnu igru, u kojoj mogu da učestvuju svi poslovni partneri, odnosno svaka osoba koja je bar jednom kupila neki od proizvoda iz ponude ove firme ili koristila njene usluge.

Tradicionalni svinjokolj

Jedan od najvažnijih poslova nakon klanja je priprema i tranžiranje svinje. Pošto se svinja zakolje, potrebno je da se spolja šurenjem dobro očisti. Nekada se to radilo slamom, danas se koristi plin ili šurenje toplom vodom, a zatim se hladnom vodom dobro opere.

Kada je koža čista i zlatno žuta (slama, plin) može se pristupiti daljem poslu.

U susret modernim tehnologijama: edukacija kooperanata ISV-a u Mađarskoj

Firma ISV Feed&Consulting je za svoje kooperante organizovala posetu najmodernijoj farmi svinja u Mađarskoj (u naselju Baranjhidveg) u cilju edukacije, odnosno upoznavanja sa sistemima ishrane i skladištenja hraniva pomoću najsavremenijih tehnologija koje još nisu dostupne u Srbiji.

Naši kooperanti imali su priliku da se upoznaju sa čuvenim američkim Harvestore silosima, u kojima se mogu čuvati vlažna zrna žitarica sa preko 30% vlage.

"Do 2070. godine prinosi žitarica u Vojvodini biće viši nego u ostalim delovima zemlje"

- U celoj Srbiju do 2070. godine vladaće užarena klima, a već u narednih 30 godina žitarice će biti gajene i u planinskim krajevima koji se nalaze na hiljadu, pa i 1.200 metara nadmorske visine - tvrdi Dragutin Mihailović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, ovo predviđenje je rezultat projekcije globalnih promena u regionu, koja je rađena u saradnji sa novosadskim Prirodno-matematičkim fakultetom.

Još tri dana do kraja prvog kola nagradne igre ISV-a! Registrujte se i Vi na sajtu www.isv.rs i pobedite!

Kao što je poznato, firma ISV Feed&Consulting pokrenula je nagradnu igru, u kojoj mogu da učestvuju svi poslovni partneri, odnosno svaka osoba koja je bar jednom kupila neki od proizvoda iz ponude ove firme ili koristila njene usluge.

Današnja berza: konstantan rast cene pšenice

Povećanje cena primarnih poljoprivrednih proizvoda na novosadskoj produktnoj berzi nastavljeno je i ove nedelje.

Realizovana je kupoprodaja ukupno 2.680 tona robe, što je za 174,87% više u odnosu na prethodnu nedelju.

Finansijska vrednost prometa iznosila 50.182.000,00 dinara ili za 196,85% više nego prošle sedmice.

Jačanje genetskih kapaciteta farmi svinja

Firma ISV Feed&Consulting putem svog Centra za veštačko osemenjavanje u Bačkoj Topoli doprinosi jačanju genetskih kapaciteta farmi svinja. U ovom Centru nalaze se besprekorni nerastovi rasa veliki jorkšir, landras, durok, pietren i hempšir.

Ovog puta ćemo se osvrnuti na samu tehniku veštačkog osemenjavanja.

Upala vimena muznih krava

Da bi se dobilo mleko ekstra kvaliteta sa prihvatljivim brojem mikroorganizama i somatskih ćelija, neophodno je preduzeti određene higijenske mere od kojih je pravilna higijena vimena najznačajnija.

Mikroorganizmi najčešće dospevaju u vime (mlečnu žlezdu) i mleko preko vode koja se koristi za pranje sisa pre muže.

 

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!