Aktuelno

Upala sluzokože usta

Zapaljenje sluzokože usta uključuje promene koje mogu nastati na jeziku, zubnom mesu (desnima), nepcu ili usnama. Ove promene mogu nastati primarno usled dejstva različitih agenasa ili sekundarno kao posledica već nekog prisutnog oboljenja.

Podsticaji za nabavku opreme i priplodnih grla

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina, opreme i kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje.

Velika nagradna igra ISV-a: još sedam dana do novog izvlačenja! (+ pravila)

Ostalo je još sedam dana do kraja šestog kola nagradne igre firme ISV Feed&Consulting. Učestvujte i Vi, registrujte se što pre!

Molimo Vas da obratite pažnju na sledeće:

Poremećaji metabolizma kod preživara

Intenzivan razvoj poljoprivrede i napredak u selekciji životinja sa sobom je doneo i niz novih poremećaja zdravlja životinja.

Visoka proizvodnja, posebno proizvodnja mleka, pred organizam životinje stavlja velike zahteve i dovodi do opterećenja bioloških i fizioloških mehanizama, što često ima za posledicu zdravstvene poremećaje.

Alkaloza buraga kod goveda

Bazna indigestija je oboljenje kod koga dolazi do alkaloze sadržaja buraga (pH iznad 7,2) usled povećane koncentracije amonijaka, praćene slabljenjem i usporavanjem motorike buraga i znacima intoksikacije.

Povišene koncentracije amonijaka i alkaloza buraga nastaju zbog:

- ishrane bogate proteinima, naročito ako je obrok istovremeno siromašan ugljenim hidratima;
- naglog davanja proteinskih koncentrata (soja);

Razlozi smanjene plodnosti i jalovosti krmača

Do opterećenja reproduktivnog sistema krmača često dolazi zbog velikih zahteva proizvodnje, usled čega one postaju sve neotpornije na stres faktore, što veoma negativno deluje na reprodukciju.

Tako nastaje smanjena plodnost ili jalovost.

Gnječenje i bezbedno skladištenje žitarica

Uz pomoć tehnologije gnječenja na ekonomičan način može da se proizvede kvalitetna hrana za stoku i živinu. Zahvaljujući smanjenim ulaganjima (sušenje, skladištenje), kao i redukovanju troškova energije (gorivo, struja) povećava se rentabilnost proizvodnje. Troškovi gnječenih žitarica znatno su niži od troškova sušenih žitarica.

Praznično dežurstvo Centra za veštačko osemenjavanje

Poštovani proizvođači!

Ovim putem Vas obaveštavamo da će za vreme uskršnjih praznika Centar za veštačko osemenjavanje ISV Feed&Consulting-a dežurati na sledeći način: 14. aprila (petak), 15. aprila (subota) i 17. aprila (ponedeljak) od 8 do 12 časova, a 16. aprila (nedelja) od 8 do 10 časova.

Uticaj stočne hrane na prevenciju edemske bolesti prasadi

Edemska bolest je oboljenje koje najčešće pogađa prasad nakon zalučenja, a uzrokovano je hemolitičkim sojevima bakterije E. coli. Oboljenje se javlja na farmama, a još više na seoskim gazdinstvima, nanoseći velike ekonomske štete. Retko se javlja kod prasadi na sisi i kod svinja u tovu.

 

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!