Időszerű

Anyagcsere-gondok a teheneknél

A nagy tejhozamú tehenek egyik leggyakoribb anyagforgalmi problémája a zsírmobilizációs betegség.

Az egyoldalúan tejhasznú fajták (ilyen a holstein-fríz is) és a nagy tejtermelésre szelektált állományok tartási, méginkább takarmányozási igényeit sok üzemben nem tudták kielégíteni, ráadásul a bőtejelő tehenek egyébként is érzékenyebbek a betegség iránt.

Szaporítási rendellenességek a szarvasmarháknál

A szaporítás szervezése az ivarzó tehenek kiválasztásával kezdődik. Ehhez az állatokat állásukban, vagy a fejőházban folyamatosan kell követni.

Egy jelenség, amelynek útját kell állni: sertések parvovírus-fertőzése

A kocák szaporodási ciklusát megzavarhatják vagy megtörhetik anatómiai rendellenességek, klimatikus és környezeti hatások, különféle takarmánytoxikózisok, vagy fertőző betegségek.

Íz hatása a takarmány fogyasztására

A biológiailag nagy értékű keveréktakarmányok felhasználásának elterjedése, a korszerű tartáskörülmények miatt szükségessé váló nevelési ciklusrövidítés, az új ipari takarmányok mind nagyobb arányban történő feletetése, a takarmányok konzerválása és tárolása mind élesen felvetik a takarmányok íz-, illetve aromaproblémáját.

A malacok kedvence

A Nuklospray Joghurt még mindig az egyik legnépszerűbb termék az ISV kínálatában. Valójában új takarmányozási koncepcióról van szó, amelyet nemcsak a lemaradott malacoknak, hanem valamennyi malacnak fejlesztettek ki.

Ideális összetételű premixek tehenek számára

Mint ismeretes, a tehén szárazonállás alatti takarmányozása alapvetően fontos.

Főként azért, mert a tehenet mind az ellésre, mind a következő tejtermelési időszakra ekkor kell felkészíteni.

A sertésorbánc kiváltóoka

Az orbánc (Erysipelas suum), a sertések fertőző betegsége, mely iránt főleg fiatal állatok fogékonyak. Okozója egy rövid, többnyire egyenes pálcikaalaku baktérium (bacillus erysipelatis suum), amely a betegségben elhullott sertések vérében, különösen pedig a lépben, májban, vesében, bőrben és bélürülékben található nagy számban.

 

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!