Időszerű

Őszi és téli szántás

Az alábbiakban a kései (téli) szántás lehetőségeiről, előnyeiről ejtünk pár szót.

Az őszi alapművelés késését befolyásolhatja pl. a helytelen vetésváltás, ugyanis gyakori eset, hogy a későn lekerülő elővetemények (kukorica, cukorrépa, hosszú tenyészidejű szójafajták) után őszi kalászost szándékoznak vetni.

A kukorica alacsony ára

Az újvidéki terménytőzsdén az elmúlt héten az adásvétel résztvevői összesen 1 950 tonna áruval kereskedtek, ami 254,55 százalékkal több mint az előző héten.

Az áru összértéke 38 203 250,00 dinár volt. Ez 266,93 százalékos növekedést jelent.

A koca ivarzásához kötődő jelenségek

Az ivarérettség elérését követően a domesztikált sertés poliösztruszos állat, azaz az ivari ciklusok egész évben megszakítás nélkül követik egymást. Bizonyos mértékű szezonalitásra utal az a megfigyelés, miszerint a nyári időszakban kevesebb az ivarzó állat, gyengébbek a fogamzási eredmények és magasabbak az ellés körüli veszteségek.

Sertések optimális takarmányozása télen

A helyes takarmányozás, a gazdaságos sertéstartás érdekében ismerni kell a sertések emésztésére jellegzetes élettani folyamatokat.

A huzamosabb időn keresztül tartó egyenletes táplálkozáskor az emésztőmirigyek olyan nedvet választanak el, amely mennyiséget és minőséget tekintve tipikus az éppen fogyasztott takarmányra.

Drasztikusan csökkent a tőzsdei forgalom

A világpiacokon jegyzett alacsony árak a hazai haszonnövények versenyképességének csökkenéséhez vezettek, ami az újvidéki terménytőzsdén jelentősen kisebb keresletet és az árak esését eredményezte.

Emiatt például a szója behozatalára kerül sor.

A Web Pig sertéstelepítési irányító rendszer és az IPARD-alapok eszközeinek megpályázása

Az ISV beindította a sertéstelepek vezetését szolgáló programot, hogy lehetővé tegye a telepeken zajló termelés hatékonyságának ellenőrzését.

A Web Pig egyik legnagyobb erénye, hogy nem igényel semmiféle egyéni telepítést. Csupán egy üzembe helyezett számítógépre van szükség, amely rendelkezik internetkapcsolattal és web böngészővel.

Elválasztott borjak megfelelő takarmányozása

A szoptatási időszak végén tartós elkülönítéssel biztosítjuk a még tejelő tehenek elapasztását, ezzel - a kondíció megtartásán kívül - az új vehem nevelésére fordulhat az anya által elfogyasztott takarmány táplálóértéke.

 

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!