Időszerű

Világszerte nagy mértékben elterjedt a szarvasmarha-tenyésztés

A szarvasmarha-tenyésztés világviszonylatban egyre nagyobb jelentőséggel bír. Legtöbb országban legfontosabb nemzetgazdasági feladata a lakosság tejjel és tejtermékekkel való ellátása.

A szarvasmarha-tenyésztés második legfontosabb haszna a hústermelés. Ez az ágazat elsősorban emberi táplálékként hasznosított tej- és hústermelés mellett fontos ipari nyersanyagokat előállítását is biztosítja.

A disznótorok gazdag hagyománya

"Disznótornak, lakodalomnak télen van az ideje". Tréfás debreceni mondás szerint azért, mert ilyenkor "nem romlik el a hús és nem savanyodik meg a menyasszony".

A disznóölés, s az utána következő disznótor a téli hónapok jelentős és várt eseménye.

Régen még a gyermekek sem mentek aznap iskolába. Ilyenkor korán kezdődött a nap az egész család számára: még alig pitymallott, s már zörgetett a kapun a disznóölő koma vagy sógor, mert a saját disznóját senki sem vágta le szívesen.

A kocák ivari ciklusaival kapcsolatos fontos tudnivalók

Az ivarérettség elérését követően a domesztikált sertés poliösztruszos állat, azaz az ivari ciklusok egész évben megszakítás nélkül követik egymást.

Bizonyos mértékű szezonalitásra utal az a megfigyelés, miszerint a nyári időszakban kevesebb az ivarzó állat, gyengébbek a fogamzási eredmények és magasabbak az ellés körüli veszteségek.

Ajánljuk

 

referencia

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!