Időszerű

A sertések gyomor- és bélgyulladásának komoly következményei

A gyomor- és bélgyulladás főleg a fiatal állatok közötti, nagy veszteséget okozó, jellegzetes betegség. Az ellenálló képesség általános csökkenése esetén baktériumok, vírusok, paraziták, gombatoxinok, kémiai eredetű kórokozók stb. hatására azonban idősebb állományokban is gyakran előfordul szórványosan vagy állomány szinten.

A kérődzők veszélyes zoonózisa

Azokat a fertőző betegségeket, amelyekben egyaránt megbetegedhetnek az állatok és az emberek, zoonózisoknak hívjuk. Az anthraxot is ezek közé a betegségek közé soroljuk. A kórokozó a bacillus anthracis, amely oxigén jelenlétében spórává alakul.

A megfelelő laktáció jelentősége és szerepe a kocáknál

A koca laktációja az elléstől a malacok elválasztásáig (30-70 napig) tart. A tej mennyisége a 20-23. napig folyamatosan nő, ekkor a napi tejtermelés mintegy másfélszerese az első hetinek. Ezt követően fokozatosan csökken, a 40. nap körül már csak az első napi mennyiséget, a 60. napon pedig annak csupán 3/4 részét teszi ki.

Ajánljuk

 

referencia

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!