Időszerű

A sertéstartásban alkalmazott technológiák kategóriái

A sertéstenysztésben alkalmazott tartástechnológiák nagyobb változatosságot mutatnak, mint a szarvasmarha-ágazatban. A hagyományosnak tekinthető fűtetlen, kifutós épületben elhelyezett moslékos takarmányozási rendszerek a közelmúltig az "intenzív" tartás (mesterséges megvilágítású, klimatizált épületben, almozás nélküli tartás) irányában változtak.

Csúcsminőségű malacitatók

Mint ismeretes, az ISV Feed&Consulting cég kínálatában szerepelnek mindazok a kellékek, amelyek eredményesebbé teszik a termelést.

Világhírű gyártók felszereléséről van szó.

Ezúttal a kifogástalan minőségű malacitatókra hívjuk fel a figyelmet:

Fontos: Sertések ivóvízellátásának szükségessége

Egyetlen gazdasági állatfajnál sem javasolt az állatok ivóvízigényét csak nedves takarmányozással kielégíteni.

A sertések különböznek ettől? A válasz nem, egyáltalán nem. Akár folyékonyan, akár szárazon takarmányozzuk a sertéseket, mindig szükségük van külön vízvételi lehetőségre.

A kocák optimális tejtermelését szavatoló termék

A koca laktációja az elléstől a malacok elválasztásáig (30-70 napig) tart.

A tej mennyisége a 20-23. napig folyamatosan nő, ekkor a napi tejtermelés mintegy másfélszerese az első hetinek. Ezt követően fokozatosan csökken, a 40. nap körül már csak az első napi mennyiséget, a 60. napon pedig annak csupán 3/4 részét teszi ki.

Optimális takarmányozással biztosítható a tej megfelelő zsírtartalma a teheneknél

A takarmányozás sokoldalúan befolyásolja a tej minőségét, hiszen hatással van az összetételére, ipari feldolgozhatóságára, de ugyanakkor sokszor felelős az ízhibákért is.

A takarmányozás legnagyobb mértékben a tej zsírtartalmát befolyásolja.

A tehenek biológiai és fiziológiai megterhelése

A nagy tejhozamú tehenek egyik leggyakoribb anyagforgalmi problémája a zsírmobilizációs betegség.

Az egyoldalúan tejhasznú fajták (ilyen a holstein-fríz is) és a nagy tejtermelésre szelektált állományok tartási, méginkább takarmányozási igényeit sok üzemben nem tudták kielégíteni, ráadásul a bőtejelő tehenek egyébként is érzékenyebbek a betegség iránt.

Kiváló termék a tehenek hőstressz-tüneteinek csökkentéséhez és jobb teljesítményéhez

Az Improferm rendkívül hatékony termék, amellyel szemben különböző módon mutatnak érzkénységet a bendőben élő mikroorganizmusok.

Hatására erőteljesebben szaporodnak a propionsavat termelő Selenomonas, Bacteroides, Megasphera és Veillonella fajok - az acet-ecetsav, a vajsav, valamint a metántermelő Gram-pozitiv bakteriumokkal szemben.

 

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!