Időszerű

Tökéletes takarmánystabilizáló

Az INTERPHOS termék a rendkívül értékes tulajdonságait a termék előállítása során létrehozott speciális ioncserélő kapacitásának köszönheti.

A termék magnézium-karbonátot, kalcium-nátrium-foszfátot, nátrium-kloridot, almatörkölyt , vermikulitot, szerves savakat (ecetsav, almasav, L+borkősav) tartalmaz.

Tisztelt olvasók, nagyrabecsült termelők!

A következő pár hétben évi szabadság miatt csökkentett intenzitással közöljük a híreket és egyéb tartalmakat.

Október hetedikétől megszokott ütemben folytatjuk az információk közlését a mezőgazdaság világában észlelhető aktuális és fontos jelenségekről, valamint az ISV Feed&Consulting cég tevékenységéről.

Kiváló termék a tehenek hatékonyabb energia-metabolizmusáért

Az Improferm rendkívül hatékony termék, amellyel szemben különböző módon mutatnak érzkénységet a bendőben élő mikroorganizmusok. Hatására erőteljesebben szaporodnak a propionsavat termelő Selenomonas, Bacteroides, Megasphera és Veillonella fajok - az acet-ecetsav, a vajsav, valamint a metántermelő Gram-pozitiv bakteriumokkal szemben.

A sertésdizentéria megelőzéséhez használt egyik leghatékonyabb termék

A sertésdizentéria elsősorban a vastagbelet támadja. Főleg 30-80 kg-os sertéseknél jelentkezik. A tünetek: szürke vagy barna hasmenés.

A kórokozó, amely kimutatható a bélsárminták laborvizsgálatával, szájon át történő felvétellel terjed.

Szájgyulladás haszonállatoknál: tünetek és kezelés

A szájgyulladás a szájüreg, az ajkak, a nyelv és az íny nyálkahártyájának gyulladása. Jelentősége egyrészt abban nyilvánul meg, hogy az állatok a nyálkahártya fájdalmassága miatt a szokásosnál jóval kevesebb takarmányt fogyasztanak, másrészt a fertőző betegségeknek vagy a toxikózisoknak lehet első, feltűnő tünete.

A szájgyulladásra általánosan jellemző az óvatos evés, a hosszan tartó rágás, a bőséges nyálzás; az elülső lábakon a szőr a rátapadó nyáltól csapzott, a jászol nedves, a száj nyálkahártyája kipirult.

Fehérjék jelentősége az állatok takarmányozásában

A takarmányok tápláló értéke attól függ, hogy azok milyen mennyiségben tartalmazzák az állati szervezet felépítéséhez és a termeléshez szükséges táplálóanyagokat.

A víz, annak ellenére, hogy nincs energiatartalma, igen fontos összetevője a takarmányoknak. Amikor az állati szervezet vízkészlete 10%-al csökken, az már jelentősen mérsékli az állatok termelését, a 15%-ot meghaladó vízveszteség pedig akár az állat elhullásával is járhat.

A borjak leválasztása

A szoptatási időszak végén tartós elkülönítéssel biztosítjuk a még tejelő tehenek elapasztását, ezzel - a kondíció megtartásán kívül - az új vehem nevelésére fordulhat az anya által elfogyasztott takarmány táplálóértéke.

A borjak életében ez az egyik legnagyobb stressz, ezért igen körültekintően kell eljárni a választáskor. Legeltetési időszakban ez gyakorlatilag a borjak beistállózását jelenti, ami főként azzal magyarázható, hogy az istálló belső létesítményei alkalmasak az anyjukat és borjukat kereső állatok visszatartására.

 

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!