Időszerű

A takarmány-savanyítók jótékony hatása

A malacnevelés során számos stresszfaktor befolyásolja állataink emésztését. Ilyen például: a választás, a vakcinázás, a takarmány pufferkapacitása, az istállóváltás, a nagy fehérjetartalmú adagok, a gyenge higiénia, stb.

A felsoroltakból adódóan a malacokban emésztési elégtelenség, magas gyomor pH alakul ki. Ennek eredményeként a védelmi vonal gyengül, a patogén kórokozók felszaporodnak (E. coli, salmonella sp.), baktériuminvázió alakul ki.

Károsodik a sejtfal, csökken az enzimtermelés, mikrobális imbalansz alakul ki, romlik a takarmány abszorpciója. Az alacsonyabb tápanyag felszívódás miatt gyengül a teljesítmény, emésztési problémák alakulnak ki, nő az elhullás.

 

A tehenek immunrendszere a szárazonállás ideje alatt

Mint ismeretes, a tehén szárazonállás alatti takarmányozása alapvetően fontos.

Főként azért, mert a tehenet mind az ellésre, mind a következő tejtermelési időszakra ekkor kell felkészíteni.

Mondhatnánk azt is, hogy a szárazonállás alatti takarmányozás alapvetően befolyásolja az ellés milyenségét (könnyű, nehéz), azt, hogy életerős borjút hoz-e világra.

A tehenek téves takarmányozás által keletkezett zsír-anyagforgalmi betegsége

A ketózis a bőtejelő tehenek szénhidrát- és zsír-anyagforgalmi betegsége. Olyan állapot, amit különösen az abrak fogyasztására vonatkozó étvágy hiánya és a vérben abnormálisan magas ketonkoncentráció (pl.: aceton, hidroxibutirát) jellemez.

A ketózis (vagy acetionémia) akkor fordul elő, amikor a tehén a laktáció korai szakaszában nagy mennyiségű, a testben található tartalékot mozgósít.

Ajánljuk

 

referencia

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!