Időszerű

Milyen az egészséges tehén?

A tehén folyamatosan jelzéseket ad a közérzetéről és egészségéről. Ezek a jelzések a viselkedésén, testtartásán, testbeszédén és testkondícióján keresztül figyelhetők meg, és felhasználhatók az állomány egészségének, komfortérzetének és tejtermelési eredményének optimalizálására.

Ezért ajánlatos, hogy rendszeresen megfigyelje teheneit és az így kapott eredményeket kiértékelve, keressen megoldásokat a felmerülő problémákra a tehenek közérzetének javítása, és ezáltal a gazdaság eredményessége érdekében.

A malacok ödémabetegsége: tünetek és megelőzés

Az ödémabetegség akkor léphet fel, ha a malac emésztőrendszerében bizonyos toxintermelő colibaktériumok szaporodnak túl, s a toxin (méreganyag) felszívódva károsítja a kiserek falát, aminek következtében folyadék halmozódik fel a környező szövetekben.

Ez előfordulhat takarmányváltáskor, nagyobb takarmányadagok átmenet nélküli fogyasztása után, leggyakrabban mégis a tejről a szilárd takarmányra való áttérés miatt, főként akkor, ha a malacok elválasztásának ideje és a malactakarmányozás nincs összhangban.

 

 

 

akció

 

referencia

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!