Szolgáltatások-Szarvasmarha-tenyésztés

AZ ISV SZOLGÁLTATÁSAI

 

- Gabona és takarmánynövények laboratóriumi elemzése és az adatok összegzése;

- komplett napi takarmányadag összeállítása optimalizációs progammal együtt, az állatok igényeivel összhangban - mikro- és makroelemekkel, ásványi anyagokkal és minden egyéb nélkülözhetetlen elemmel, az állatok korához, illetve az összes termelési kategóriához igazítva;

- Az ISV laboratóriumi elemzés révén elemzi, ellenőrzi és osztályozza a napi takarmányadagot és optimális takarmányozási megoldásokat javasol;

- Az ISV az állatenyésztési és takarmányozási intézettel együttműködve, ügyfeleinek a legújabb takarmányozási technológia gyakorlati alkalmazását kínálja;

- az alapvető nyersanyagokat illetően az ISV lehetővé teszi a legminőségesebb védett zsírok és fehérjék alkalmazását.

 


 

ÚTMUTATÓ A ROPPANTÁSOS TECHNOLÓGIÁHOZ

 

A roppantásos technológia segítségével költséghatékonyan állítható elő jó minőségű takarmány valamennyi haszonállat számára. A beruházási (szárító, tárolás), valamint az energiaköltségek (olaj, elektromos áram) csökkentése révén növeli a gazdaság nyereségességét. A roppantott gabona előállítási költségei jóval alacsonyabbak, mint a szárított gabonáé.

Kérődzők

A szárított gabonával összevetve, a roppantott gabonával etetett szarvasmarha ugyanúgy növekszik, akár gyorsabban is. Számos tanulmány megerősíti, hogy a tejelő tehenek ugyanannyi tejet adnak roppantott gabonával, mint a szárítottal. Kérődzők esetén a roppantott gabona teljes tápértéke közelít a szárított gabona tápértékéhez.

 

Számos tanulmány rámutat, hogy a tejelő tehén étrendjének szárított gabonáról, silózott nagy nedvességtartalmú gabonára történő váltása nincs hatással a tejhozamra és a tej összetételére.

 

Egy közelmúltban végzett finn tanulmányban a teheneket olyan tápkeverékkel etették, melyben 55% fűszilázs, 29% árpa, 10% repcemag, 5% cukorrépa melasz és ásványi anyagok voltak. Az árpa szárított vagy roppantott volt. A gabona típusa nem befolyásolta a tejhozamot. Étrendtől függetlenül a többivadékú tehenek 3034 liter tejet adtak naponta, míg az egyivadékú tehenek 25 litert. A tejzsírtartalom azonban magasabbnak mutatkozott a roppantott gabonával etetett tehenek esetében. Ez összhangban van a bendőben zajló erjedést vizsgáló tanulmányokkal, melyek roppantott gabona esetén magasabb ecetsav- és vajsavtartalmat mutatnak ki a tejelő tehenek bendőfolyadékában.

A megetetett roppantott gabona tényleges mennyisége vagy tápkeverékben felhasznált mennyisége nagyobb, mint a száraz gabonáé, mivel a roppantott gabona szárazanyag-tartalma alacsonyabb. Egyébként a roppantott gabona száraz gabonaként etethető, és teljes mértékben felválthatja a száraz gabonát az etetésnél. A roppantott gabona nedvességtartalma kis mértékben változhat, így a szárazanyag-tartalmat 12 hetente célszerű meghatározni, hogy megtudjuk az állatoknak adott szárazanyag mennyiségét. A szárazanyag-tartalom mikrohullámú sütő és levélmérleg segítségével vizsgálható.

                  

Home ÁLLATOK TAKARMÁNYOZÁSA Szarvasmarhák takarmányozása Szolgáltatások

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!