Interphos MZ2

 

Interphos MZ2

 

Takarmánystabilizáló, ízfokozó, fehérje- és ásványianyag-megtakarítást biztosító, katalitikus és ammónia megkötő hatású takarmány-kiegészítő

 

 

Az INTERPHOS a rendkívül értékes tulajdonságait a termék előállítása során létrehozott speciális ioncserélő kapacitásának köszönheti. A termék magnézium-karbonátot, kalcium-nátrium-foszfátot, nátrium-kloridot, almatörkölyt , vermikulitot, szerves savakat (ecetsav, almasav, L+borkősav) tartalmaz.

 

Az INTERPHOS működésének fontosabb hatásai:

 

 

  INTERPHOS hatása a fehérjék emésztési folyamataira

 

A takarmány fehérjéi a bélrendszerben zajló enzimatikus emésztési folyamatok hatására építőelemeikre, aminosavakra bomlanak el, ezek az aminosavak a bél nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel és látják el a szervezetet aminosavakkal. Az aminosavak a béltartalomból legvégül a végbélben tudnak felszívódni, később erre már nincs lehetőségük. A béltartalomban található aminosavakon azonban a teljes fehérjeemésztő bélflóra is élősködik. A belekben található dezamináló baktériumok elbontják az aminosavak egy részét az általuk termelt aminosav-oxidáz enzimek segítségével. Becslések szerint a takarmányfehérjék mintegy 30%-a nem hasznosul, kárba veszik. Az INTERPHOS az aminosav-oxidaz enzimek megkötése révén tudja csökkenteni az aminosavak káros bomlási folyamatait. Az aminosav-oxidáz enzimek hatására méreganyagok (kadaverin, putreszcin, stb.)is képződhetnek, melyek a belekből felszívódva mérgezik a szervezetet.

 

 

 

INTERPHOS a takarmánystabilizátor

 

A legyártott takarmányok minőségét, eltarthatóságát, hatékonyságát az oxidáció nagy mértékben csökkentheti. Az oxidációt a levegőben jelenlevő (a levegő oxigén tartalma 21%) oxigén okozza és a takarmányok alkotóelemeinek egymással való interakciói is fokozzák a hatását. Az oxidáció által kiváltott roncsolási folyamat olyan erőteljes, hogy a takarmányban található értékes anyagok rövid időn (órákon) belül elbomlanak, illetve nem hasznosulnak és a takarmányban található értékes anyagok (pl. olajok, zsírok) az oxidáció hatására olyan anyagokká alakulnak át (pl. toxinok, peroxidok stb.), amelyek károsítják az állatokegészségét, rontják a súlygyarapodásukat és a termékenységi mutatókat is. Mivel az oxidatív roncsolási folyamat láncreakció módjára már a takarmánykomponensek darálásakor megindul, ezért az INTERPHOS-t (bipoláris elemhálózat) a takarmányba mielőbb keverjük bele, hogy az oxidáció roncsolási folyamatból eredő károkat és veszteségeket csökkentsük a takarmány gyártása és a tárolása során is. Az INTERPHOS összetevői (természetes eredetű savak, bázisok, mikroelemek) csökkentik az oxidációból eredő veszteségeket és növelik a tápanyagok hatékonyságát, és ezáltal kedvezőbb hatást fejtenek ki, mint a szintetikus, önálló antioxidánsok és egyéb anyagok.

 

  Az INTERPHOS természetes anyagokat tartalmaz, a termék biológiai úton fejti ki hatását. A csúcsminőségű takarmányok előállításához szükséges legnagyobb biztonságot nyújtja és az állatok teljes értékű takarmányozását teszi lehetővé.

 

  Az INTERPHOS szerves és ásványi alapú,biológiai úton ható takarmánystabilizátor, aktív bipoláris mikroelem-tartalommal. Az INTERPHOS biztonságosan használható minden körülmény közt (granulált és dercés takarmányokban, a premixekbe is keverhető), könnyen tárolható, az ásványi anyagoknak ellenálló, hőstabil és gyakorlatilag nem pH-érzékeny.

 

  Az INTERPHOS többek között a bipoláris mikroelemek biológiai hordozó funkcióját betöltő ritkaföldfémekből, sókból és savakból tevődik össze. Ezek a bipoláris mikroelemek a savakkal és a bázisokkal (sókkal) kölcsönhatásban gátolják az oxidázok, különösen az aminosav-oxidázok–működését, és ezzel egyidejűleg biztosítják a takarmányban található összes mikroelem nagyobb hozzáférhetőségét. Az egyéb szintetikus stabilizátoroktól az INTERPHOS abban különbözik, hogy nemcsak a takarmányok oxidációját gátolja, hanem a természetes bélflórára is védőhatást gyakorol, támogatja a laktobacillus-flóra kialakulását.

 

Az INTERPHOS a biológiai hatását a terméket alkotó savaknak és bázisoknak, továbbá az említett bipoláris mikroelemeknek köszönheti. Az adott összetevők együttesen felelősek az aminosavakat roncsoló enzimek gátlásáért. Az INTERPHOS aminosav-oxidáz-gátlóhatása többszörösen meghaladja a szintetikus anyagokét.

 

Az INTERPHOS által stabilizált takarmány felvétele során,az említett okokból kifolyólag a rendelkezésre álló fehérjékből sokkal nagyobb aminosav hányad marad vissza, amelyek zavartalanul jutnak be az emésztőrendszerbe, a vérkeringésbe és a szervezet sejtjeibe. Ennek köszönhetően a takarmányban csökkenthetjük a fehérje szintet.

 

 

  INTERPHOS MZ2 takarmánykiegészítő javasolt adagolása sertéseknek:

 

Korcsoport

Javasolt adagolás, kg/tonna

Tenyészkanok:

1,50

Vemhes kocák:

1,00 - 1,25

Szoptató kocák:

1,75 – 2,00

Tenyész süldők:

1,00

Malac  I.                      (  7  - 14 kg)

2,25 - 2,50

Malac  II.                     (14  - 30 kg)

2,00 - 2,25

Előhizlalás I.               (      - 50 kg)

2,00

Hizlalás II.                   (       - 80 kg)

1,50

Utóhizlalás III.            (     - 115 kg)

1,00

Univerzális hízlalás       (30 - 115 kg)

1,25 – 1,75

 

 

 

  INTERPHOS MZ2 takarmánykiegészítő javasolt adagolása baromfiknak:

 

 

Állatfaj,Korcsoport

Javasolt adagolás, kg/tonna

Tenyész és árútojó takarmányok

Csibe és Jérce I. takarányok

2,00

Jérce II. takarmányok

1,75-2,00

Tojó előkészítő takarmányok

1,50-1,75

 

Tenyész és árútojó takarmányok

1,00-1,50

 

 

Húshíbrid broiler takarmányok

Broiler Indító takarmányok

2,00

Broiler Hízlaló I. takarmányok

1,25-1,50

Broiler Hízlaló II. - befejező takarmányok

1,50-1,00

 

Home ÁLLATOK TAKARMÁNYOZÁSA Sertések takarmányozása Adalékok Interphos MZ2

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!