Improferm

 

IMPROFERM

 

Az Improferm rendkívül hatékony termék, amellyel szemben különböző módon mutatnak érzkénységet a bendőben élő mikroorganizmusok. Hatására erőteljesebben szaporodnak a propionsavat termelő Selenomonas, Bacteroides, Megasphera és Veillonella fajok - az acet-ecetsav, a vajsav, valamint a metántermelő Gram-pozitiv bakteriumokkal szemben. Ennélfogva nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a propionsav, mint azokban az esetekben, amikor nem kerül használatra az Improferm.

 

A propionsav révén történő laktóz-szintézis a leggazdaságosabb útja a tejcukor képződésének. Ily módon a frissen ellett állatok könnyebben tudják átvészelni a puerperális energiahiányt. Egyúttal a bendőfermentáció során kevesebb CO2, CH4 keletkezik, így az eructo (böfögés) útján kevesebb energia távozik a szervezetből.
A bendő belsejében élő baktérium-populációban bekövetkező változások az energia-metabolizmus hatékonyságának növekedését eredményezik. Az ellés körüli időszakban a tejelő tehének esetében az Improferm pozitiv hatásaként megemlíthető a vér csökkent ketontartalma, a megnövekedett szérum glükóz-szint, illetve a ketózis kisebb előfordulási gyakorisága.

 

Javallat:


- tejelő teheneknél a ketózis kialakulásának megelőzése, tejmennyiség növelése, takarmány-értékesülésének javítása.

- hízómarhák, tenyészüszők, juhok takarmány-értékesülésének és tömeggyarapodásának javítása.

Alkalmazás:

- szájon át, takarmányba keverve.

 

 

Adagolás:

 

Tejelő tehenek: a várható ellés előtt 1-3 héttel 0,25 kg improferm/tehén/nap adaggal való szoktatás. Az ellés után a takarmányfogyasztást figyelembe véve: 0,50 kg improferm/tehén/nap.

Hízómarha: a takarmány-értékesítés javítását, nagyobb súlygyarapodást eredményez. A kérődzés megkezdésétől 250 kg testtömegig: 0,25 kg improferm/állat/nap, 250 kg testtömeg fellett: 0,50 kg improferm/állat/nap adaggal. Ajánlatos 3-4 heti szoktatási időszakot tartani, maximum 0,25 kg improferm/állat/nap adaggal.

 

Home ÁLLATOK TAKARMÁNYOZÁSA Szarvasmarhák takarmányozása tehén Improferm

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!