Időszerű

A kulcsfontosságú A-vitamin hiányának negatív következményei a sertéseknél

Minden vitaminnak külön szerepe és jelentősége van a sertések életében és fejlődésében.

Az egyik kulcsfontosságú vitamin kétségkívül az A vitamin. Mit kell róla tudni?

A karotinoidok növényi színanyagok, amelyek egy része az A-provitamin szerepét is betölti.

Sertések érzékenysége és stresszreakciója

A sertés pszichésen érzékeny állat, ebből következik, hogy könnyen megijed, ami beindítja a stresszreakciót. Minden túlzás nélkül elmondható, hogy a sertést a vágást megelőző időszakban több káros hatás éri, mint előző életében együttesen.

A kocák soványságának fő okai

A kocák takarmányellátásánál a legfőbb problémát a nagy takarmányigény kielégítése okozza. Ezen a téren több kedvezőtlen tényező merülhet fel.

Például a fialás alatt emésztési zavarok léphetnek fel, a mozgás hiánya, nagy teremhőmérséklet, esetleg a túlkondíció miatt.

Ajánljuk

 

referencia

Kiváló termék a tehenek hatékonyabb energia-metabolizmusáért

Az Improferm rendkívül hatékony termék, amellyel szemben különböző módon mutatnak érzkénységet a bendőben élő mikroorganizmusok. Hatására erőteljesebben szaporodnak a propionsavat termelő Selenomonas, Bacteroides, Megasphera és Veillonella fajok - az acet-ecetsav, a vajsav, valamint a metántermelő Gram-pozitiv bakteriumokkal szemben.

Ennélfogva nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a propionsav, mint azokban az esetekben, amikor nem kerül használatra az Improferm.

A propionsav révén történő laktóz-szintézis a leggazdaságosabb útja a tejcukor képződésének. Ily módon a frissen ellett állatok könnyebben tudják átvészelni a puerperális energiahiányt. Egyúttal a bendőfermentáció során kevesebb CO2, CH4 keletkezik, így az eructo (böfögés) útján kevesebb energia távozik a szervezetből.

A bendő belsejében élő baktérium-populációban bekövetkező változások az energia-metabolizmus hatékonyságának növekedését eredményezik. Az ellés körüli időszakban a tejelő tehének esetében az Improferm pozitiv hatásaként megemlíthető a vér csökkent ketontartalma, a megnövekedett szérum glükóz-szint, illetve a ketózis kisebb előfordulási gyakorisága.

 Javallat:

- tejelő teheneknél a ketózis kialakulásának megelőzése, tejmennyiség növelése, takarmány-értékesülésének javítása.

- hízómarhák, tenyészüszők, juhok takarmány-értékesülésének és tömeggyarapodásának javítása.

Alkalmazás:

- szájon át, takarmányba keverve. 

 Adagolás:

Tejelő tehenek: a várható ellés előtt 1-3 héttel 0,25 kg improferm/tehén/nap adaggal való szoktatás. Az ellés után a takarmányfogyasztást figyelembe véve: 0,50 kg improferm/tehén/nap.

Hízómarha: a takarmány-értékesítés javítását, nagyobb súlygyarapodást eredményez. A kérődzés megkezdésétől 250 kg testtömegig: 0,25 kg improferm/állat/nap, 250 kg testtömeg fellett: 0,50 kg improferm/állat/nap adaggal. Ajánlatos 3-4 heti szoktatási időszakot tartani, maximum 0,25 kg improferm/állat/nap adaggal.

Látogassa meg a Szarvasmarhák takarmányozása c. rovatot a www.isv.rs honlapon. 

Home Időszerű-aktuelno Kiváló termék a tehenek hatékonyabb energia-metabolizmusáért

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!