Időszerű

Az egészséges tehén jellemzői

A tehén folyamatosan jelzéseket ad a közérzetéről és egészségéről.

Ezek a jelzések a viselkedésén, testtartásán, testbeszédén és testkondícióján keresztül figyelhetők meg, és felhasználhatók az állomány egészségének, komfortérzetének és tejtermelési eredményének optimalizálására.

A malacok ellenálló képessége és fejlődése

Ahhoz, hogy helyesen tudjuk takarmányozni a szopósmalacokat, ismerni kell növekedésük és fejlődésük biológiai alapjait.

A növekedésnek két tényezője van: egyik az állat nagyságának és tömegének növekedése, másik pedig a fejlődés, vagyis a testrészek és szövetek arányában bekövetkező viszonylagos változás.

A vitaminok jelentősége a sertéstenyésztésben

Minden vitaminnak külön szerepe és jelentősége van a sertések életében és fejlődésében.

Az egyik kulcsfontosságú vitamin kétségkívül az A vitamin. Mit kell róla tudni?

A karotinoidok növényi színanyagok, amelyek egy része az A-provitamin szerepét is betölti.

Ajánljuk

 

referencia

Világszerte nagy mértékben elterjedt a szarvasmarha-tenyésztés

A szarvasmarha-tenyésztés világviszonylatban egyre nagyobb jelentőséggel bír. Legtöbb országban legfontosabb nemzetgazdasági feladata a lakosság tejjel és tejtermékekkel való ellátása.

A szarvasmarha-tenyésztés második legfontosabb haszna a hústermelés. Ez az ágazat elsősorban emberi táplálékként hasznosított tej- és hústermelés mellett fontos ipari nyersanyagokat előállítását is biztosítja.

Napjainkra mintegy 400 szarvasmarhafajtát tenyésztettek ki. A hasznosítás iránya szerint megkülönböztetünk tejtermelő (például holstein-fríz, jersey stb.), hústermelő (például hereford, charolais stb.) és vegyes hasznosítású (például magyartarka, brown swiss stb.) fajtákat.

A világ legnagyobb szarvasmarha-állománya (kb. 200 millió) Indiában van. A vallási előírások miatt a hasznuk azonban minimális. Az Egyesült Államok és Ausztrália szarvasmarha-tenyésztése elsősorban a hústermelést szolgálja.

Brazíliában van a világon a második legnagyobb szarvasmarha-állomány. Latin-Amerikában még Mexikó és Argentína szarvasmarha-állománya számottevő. A latin-amerikai országokban jelentős a húsexport, és a marhabőr hasznosítása is igen fontos.

Az Alpok térségében és Észak-Európában a legelőkön és réteken alapuló szarvasmarha-tenyésztés a jellemző, de fontos a hústermelés is. Dél- és Kelet-Ázsiában a hagyományos legeltetésen alapuló szarvasmarha-tartás fő célja az állati erő hasznosítása.

A fejlettebb országok metropoliszai és települései körül mindenhol a világon meghonosodott a tejtermelő szarvasmarhák tenyésztése.

Home Időszerű-aktuelno Világszerte nagy mértékben elterjedt a szarvasmarha-tenyésztés

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!