Hrom u ishrani teladi i krava

Ove anomalije mogu da se preduprede ako se u obroke uključi organski vezan hrom. Dodatak hroma (kao esencijalnog mikroelementa) u obroke teladi koja su pod stresom, značajno poboljšava njihov prirast i smanjuje opasnost pojave respiratornih bolesti, a samim tim i potrebu tretmana antibioticima.

Stočni kvasac obogaćen hromom povećava dnevni prirast i konverziju hrane i smanjuje stres, što se povoljno odražava na celokupni imunološki sistem organizma.

Znatno veća količina hroma nalazi se u kolostrumu. Ona se smanjuje tokom laktacije. Hrom je u mleku vezan za njegove masne komponente.

Dodavanjem organskog hroma (kvasac obogaćen hromom) povećava se mlečnost, poboljšava telesna kondicija i pojačava imunološki sistem organizma životinja, što utiče na reproduktivnu efikasnost i smanjenje pojave ketoze.

(Izvor: Agroinfotel)

Posetite rubriku Ishrana goveda na sajtu isv.rs.

Home Arhiva Vesti Aktuelno Hrom u ishrani teladi i krava

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!