Faktor koji neposredno utiče na konzumaciju kod svinja

Veliki broj faktora utiče na konzumaciju hrane uključujući energetsku vrednost smeša, ambijentalnu temperaturu, imunološki status, gustinu naseljenosti, pol, genetsku naslednost, ukus i miris hrane.

Mnogi od ovih faktora mogu da se kontrolišu pravilnom organizacijom. To uključuje i izbor aromatičnih materija.

Ukus hrane ima veliki uticaj na ishranu svinja jer su te životinje prilično probirljive.

Ukoliko ukus hrane nije primamljiv za životinju, svinja će je konzumirati u manjim količinama ili će je izbegavati. Aromatične materije su aditivi, formulisani sa ciljem korekcije ukusa i mirisa hrane radi većeg stepena konzumacije.

 

Opširnije...

Neutralisanje efekata zagađenosti mikotoksinima

Bogata ponuda firme ISV Feed&Consulting, između ostalog, sadrži i proizvod snažnog dejstva Toksin eliminator - Escent S.

Radi se o kompleksu materija za prevenciju štetnih dejstava zagađenosti mikotoksinima.

Preporučena primena:

 

Opširnije...

Prvoklasni, vešto dizajnirani boksovi za prašenje Kompanije Aco Funki

Među prvoklasne proizvode Kompanije ACO FUNKI, koje distribuira naša firma ISV Feed&Consulting, spada i boks za prašenje WELSAFE.

Radi se o vešto dizajniranom boksu koji je štedi prostor i obezbeđuje najbolje uslove i za krmače i za prasad.

Krmače imaju mogućnost da se slobodno kreću po boksu i fiksirane su jedino tokom nekoliko dana pre i nakon prašenja.

 

Opširnije...

Simptomi, posledice i sprečavanje toplotnog stresa

Po svemu sudeći, ove godine nam leto stiže ranije nego što je uobičajeno, što ujedno znači da će farmeri uskoro morati da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili svoj stočni fond od žege.    

Ekstremno visoke temperature su pravi alarm za sve farmere koji se bave proizvodnjom mleka i koji na svojim gazdinstvima imaju visokoproduktivna mlečna grla.

Prvi mogući vidljivi simptomi toplotnog stresa su slabija konzumacija hrane, veće potrebe za pijaćom vodom, te opadanje proizvodnje mleka i slabiji prirast.

 

Opširnije...

Ublažite posledice toplotnog stresa svinja - primenite TermoCont!

Usled letnjeg toplotnog stresa povećava se kiselost organizma, što dovodi do gubitka apetita i imunosupresije. Intenzivnim dahtanjem svinja takoreći štiti sebe od pregrejavanja, ali tokom dahtanja ujedno izdiše bikarbonatni jon.

Između ostalog, i to nadoknađuje premiks TermoCont, koji istovremeno podstiče konzumiranje vode pomažući da se organizam rashladi do normalne temperature.

 

Opširnije...

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!