Aktuelno

Ravnomeran rast i razvoj prasadi

Prasad na sisi moraju da ostvare što viši dnevni prirast kako bi u momentu zalučenja imala odgovarajuću telesnu masu, ali i dovoljno rezervi masti.

U organizmu novorođene prasadi nalazi se samo oko 1-3% masti, a u vreme zalučenja je poželjno da se ova vrednost poveća na oko 15-17%. Dnevni prirast prasadi na sisi, kreće se od oko 150-190 g dnevno.

 

Optimalna, kvalitetna letnja ishrana junica

Praktična iskustva govore da se tele u veoma ranom dobu može priviknuti na pašu, a sistematsko iskorišćavanje pašnjaka može uslediti kada životinja napuni 6 meseci života.

Po mišljenu pojedinih stručnjaka, sa navršenom jednom godinom života količina popašene trave može iznositi i do 30 kilograma na dan.

 

Idealna količina vode koju je potrebno davati svinjama

Voda učestvuje u svim fiziološkim procesima, pa je neophodna za opstanak živih bića. Gubitak 10 odsto vode iz organizma izaziva ozbiljne poremećaje, čak i uginuće.

Osim toga što je sastavni deo svih tkiva, voda služi i kao rastvarač i transportno sredstvo hranljivih materija.

 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE

 

REFERENCE

Specijalno dizajnirana, kvalitetna pojilica

Jedan od ozbiljnih aduta svetski poznate Kompanije Aco Funki, čije proizvode distribuira naša firma ISV Feed&Consulting, svakako je i pojilica DRIK-O-MAT.

Njene glavne karakteristike:

 

Jedan od ozbiljnih aduta svetski poznate Kompanije Aco Funki, čije proizvode distribuira naša firma ISV Feed&Consulting, svakako je i pojilica DRIK-O-MAT.

Njene glavne karakteristike:

- higijenski dizajn;  

- čvrstina i postojanost;

- značajna ušteda vode usled minimalnog rasipanja;

- izrađena od nerđajućeg čelika;

- do 30 prasadi po pojilici.

Dizajn pojilice DRIK-O-MAT omogućava praktičnu i efikasnu upotrebu.

Optimalna debljina materijala i zatvorene, savijene ivice odlikuju ovu izuzetno čvrstu pojilicu sa višegodišnjim trajanjem.

Savijene ivice sprečavaju nakupljanje prljavštine.

Zahvaljujući zaobljenom dizajnu, nema "slepih uglova", a zatvorenost sprečava pojavu đubriva u pojilici, pa će ona shodno tome uvek biti čista.

Korišćenjem ove pojilice ostvaruju se značajne uštede vode.

DRIK-O-MAT se isporučuje sa vodovodnom cevi od 23x2 mm sa unutrašnjim navojem i nosačem kao i sa ½" podesivom pojilicom od nerđajućeg čelika.

Više detalja o ovoj izvanrednoj tehnologiji možete da saznate od stručnjaka ISV Feed&Consulting-a (069/122-88-82, 069/59-44-910).

Home Aktuelno Specijalno dizajnirana, kvalitetna pojilica

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!