Aktuelno

Mikroorganizmi koji ugrožavaju zdravlje preživara, a povremeno i svinja

Šuštavac je akutna zarazna bolest goveda, ovaca i koza starosti 3 meseca do 2 godine. Svinje mogu retko da obole, dok konji i čovek ne obolevaju.

Bolest se karakteriše opštom intoksikacijom organizma, promenama u mišićima ekstremiteta, pojavom edema i nakupljanjem gasa u vezivnom, međumišićnom i potkožnom tkivu koja na pritisak šušte, zbog čega je oboljenje i dobilo ovaj naziv. 

Posledice deficita ključnog vitamina A kod svinja

Bolesti nastale usled nestašice vitamina najviše dolaze do izražaja u savremenom odgoju životinja koje se zbog tehnoloških zahteva odvajaju od prirodnih uslova i stavljaju u veštačke uslove života.

Svi vitamini imaju svoju ulogu i značaj. Jedan od najbitnijih, ključnih vitamina svakako je vitamin A.

Ispoljavanje osetljivosti i stresa kod svinja

Jedinke pojedinih rasa svinja mogu ispoljiti različiti stepen osetljivosti na dejstvo raznih stresora iz okoline, što može predstavljati značajan zdravstveni i ekonomski problem.

Usled stresa kod svinja može nastati naglo uginuće ili pojava bledog, mekanog i vodnjikavog mesa, što nanosi velike štete.

 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE

 

REFERENCE

Premiks za veću efikasnost hranljivih materija

Zahvaljujući kiselinama i bazama od kojih se ovaj proizvod sastoji, ispoljava blagotvorno biološko dejstvo.

Komponente u Magnum+ zajednički sprečavaju delovanje enzima koji razaraju aminokiseline.  

Oksidacija u velikoj meri može da smanji kvalitet, trajnost i efikasnost proizvedene stočne hrane.

 


Zahvaljujući kiselinama i bazama od kojih se ovaj proizvod sastoji, ispoljava blagotvorno biološko dejstvo.

Komponente u Magnum+ zajednički sprečavaju delovanje enzima koji razaraju aminokiseline.  

Oksidacija u velikoj meri može da smanji kvalitet, trajnost i efikasnost proizvedene stočne hrane.

Razorni proces prouzrokovan oksidacijom, toliko je snažan da se vredne materije (npr. ulja, masti) u stočnoj hrani za kratko vreme razgrađuju, dakle, ne mogu da budu iskorišćene.

Usled oksidacije one se pretvaraju u druge materije, na primer, u toksine, koji nanose štetu zdravlju životinja, kvare pokazatelje dnevnog prirasta i produktivnosti.

Komponente Magnum + (kiseline prirodnog porekla, baze, mikroelementi) smanjuju gubitke usled oksidacije i povećavaju efikasnost hranljivih materija.

Magnum+ sadrži prirodne materije, ispoljava svoje dejstvo biološkim putem. Pruža maksimalnu bezbednost potrebnu za proizvodnju vrhunske stočne hrane i omogućava kvalitetnu ishranu životinja.

Više detalja na našem sajtu (www.isv.rs)

Home Aktuelno Premiks za veću efikasnost hranljivih materija

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!