Aktuelno

Šta karakteriše zdravu kravu?

Zdravlje mlečnih krava od suštinskog je značaja za uspešnu proizvodnju mleka. Svaki litar mleka manje, ako krave nisu zdrave, znači manje para za farmera.

Ako se zna da lečenje ponekad dugo traje i mnogo košta, a da bolest može da smanji  proizvodnju mleka za 20-30 odsto, onda je jasno da se praćenju zdravstvenog stanja krava na farmi mora posvetiti svakodnevna pažnja.

 

Odbrambena sposobnost prasadi pre i nakon odbića

Posle zalučenja prasad male telesne mase dugo vremena stagniraju, ili čak gube telesnu masu, a često dolazi i do uginuća. Posledice ovakvog stanja negativno utiču na čitav kasniji period razvoja sve do kraja tova.

Ovakva prasad nisu navikla na konzumiranje suve hrane, a enzimatski sistem digestivnog trakta nije sposoban za efikasno varenje hranljivih materija iz hrane, u kojoj neizbežno dominiraju biljna hraniva, gde je osnovni izvor energije skrob.

 

Značaj vitamina u odgoju svinja

Bolesti nastale usled nestašice vitamina najviše dolaze do izražaja u savremenom odgoju životinja koje se zbog tehnoloških zahteva odvajaju od prirodnih uslova i stavljaju u veštačke uslove života.

Svi vitamini imaju svoju ulogu i značaj. Jedan od najbitnijih, ključnih vitamina svakako je vitamin A. 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE

 

REFERENCE

Garant dobre probave prasadi

Nijednog trenutka ne jenjava interesovanje za vrhunske proizvode iz ponude ISV-a, koji se sa velikim uspehom primenjuju u svinjarstvu.

Ovog puta izdvajamo starter BOCM i 6122. 

Glavni efekti startera:

 


Nijednog trenutka ne jenjava interesovanje za vrhunske proizvode iz ponude ISV-a, koji se sa velikim uspehom primenjuju u svinjarstvu. Ovog puta izdvajamo starter BOCM i 6122. 

Glavni efekti startera:

- aktivira enzime potrebne za nesmetanu probavu hrane;

- dobar start prasadi bez proliva;

- obezbeđuje ujednačenu kiselinsku bazu;

- lako svarljiv.

Smeša sa premiksom 6122 3,5% primenjuje se kod prasadi nakon predstartera, oko 40-og dana života pa sve do 25 kg telesne mase.

Karakteristike:

- specijalno pripremljene komponente (kuvane žitarice i "full fat" soja);

- zbog visokog sadržaja aminokiselina vitamina i mikroelemenata pozitivno utiče na imuni sistem prasadi;

- visoka konzumacija hrane i visoki dnevni prirasti;

- smanjuje stres nakon zalučenja.

Smeša sa premiksom BOCM 7,5% primenjuje se kod prasadi nakon predstartera oko 40-og dana života pa sve do 25 kg telesne mase.

Više detalja možete pronaći na našem sajtu u rubrici Ishrana svinja.

Home Aktuelno Garant dobre probave prasadi

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!