Aktuelno

Ispoljavanje osetljivosti i stresa kod svinja

Jedinke pojedinih rasa svinja mogu ispoljiti različiti stepen osetljivosti na dejstvo raznih stresora iz okoline, što može predstavljati značajan zdravstveni i ekonomski problem.

Usled stresa kod svinja može nastati naglo uginuće ili pojava bledog, mekanog i vodnjikavog mesa, što nanosi velike štete.

 

Glavni uzroci gubitka težine kod krmača

Pored različitih poremećaja zdavstvenog stanja na početku laktacije, kod nekih krmača doilja nastaje progresivno mršavljenje kao posledica dugotrajnog nedostatka apetita, ali bez drugih uočljivih simptoma bolesti.

 

Značaj kvalitetne ishrane teladi nakon odlučivanja

Krajem perioda prelazne ishrane telad se odlučuju od majke, odnosno od dalje ishrane tečnom hranom. Za ovu osetljivu "tehnološku operaciju" telad se blagovremeno pripremaju ranim navikavanjem na konzumiranje koncentrovane i kabaste hrane, a ograničavanjem količine tečne hrane.

 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE

 

REFERENCE

Distribucija vrhunskih hranilica za svinje

Osnovni preduslovi uspešnog odgoja svinja bez dileme su kvalitetna stočna hrana i savremena oprema.

Pored vrhunskih premiksa iz bogatog asortimana firme ISV Feed&Consulting, u ponudi se nalazi i prvoklasna oprema za svinjarstvo čuvenih svetskih proizvođača.

Nekoliko primera:


Osnovni preduslovi uspešnog odgoja svinja bez dileme su kvalitetna stočna hrana i savremena oprema.

Pored vrhunskih premiksa iz bogatog asortimana firme ISV Feed&Consulting, u ponudi se nalazi i prvoklasna oprema za svinjarstvo čuvenih svetskih proizvođača.

Nekoliko primera:

Hranilica WEDA XtraFeeder S za prasad do 35 kilograma, proizvedena od plastike i nerđajućeg čelika, služi za hranjenje 50 komada prasadi suvom hranom. Hranilica sadrži 8 hranidbenih mesta i 4 mesta za pojilice. Konstrukcija hranilice napravljena je tako da iskorišćenost hrane bude maksimalno ekonomična.

Hranilica FM GRAN-MAX-1 pogodna za hranjenje 60 komada prasadi težine do 25 kilograma, odnosno 35-45 komada tovljenika do 100 kilograma. Hranilica sadrži i duguljasti valjak i 2 niple za vlaženje hrane i pojenje svinja.

Hranilica WEDA EcoFeeder za prasad i tovljenike od 6 do 120 kilograma, proizvedena od plastike i nerđajućeg čelika, služi za hranjenje 35 komada svinja suvom hranom. Na duguljastoj tacni nalaze se i 2 niple za vlaženje hrane i pojenje svinja. Rukovanje i čišćenje je jednostavno.

Ovo je samo mali deo opreme iz ponude firme ISV Feed&Consulting, koja se konstantno proširuje novim rekvizitima sve većeg broja respektabilnih svetskih proizvođača.   

Posetite rubriku Oprema za svinjarstvo na sajtu www.isv.rs, a za bliže informacije nazovite broj telefona: 069/122-88-82.  

Home Aktuelno Distribucija vrhunskih hranilica za svinje

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!