Vrhunski reprodukcioni materijal od prvoklasnih nerastova (1.)


Centar za veštačko osemenjavanje naše kompanije ISV Feed&Consulting od svog osnivanja proizvođačima nudi kvalitetno seme nerastova visokog genetskog potencijala.

U narednom periodu predstavićemo Vam nerastove u ponudi našeg V.O. centra.

(Više detalja na telefon: 069/59-44-912)       

VELIKI JORKŠIR

Engleska visoko proizvodna plemenita rasa, koja se zbog svojih odličnih tovnih svojstava raširila po čitavom svetu. Predstavlja jednu od osnovnih rasa u stvaranju hibrida. Zahvaljajući plodnosti, Veliki Jorkšir ima široku primenu u uzgoju svinja širom sveta.To je rasa sa izrazito razvijenim zadnjim delom tela. Butovi i plećke su dobro obrasle mišićnih tkivom, pa je karakteriše vrlo visok randman. Plodnost joj je u proseku 12 prasadi i pripada grupi ranozrelih rasa. Karakteristika ove rase je dobra otpornost na stres.

U Centru za veštačko osemenjavanje ISV nerastovi rase Veliki Jorkšir su poreklom iz Austrije i Mađarske.

Sledeći nerastovi rase Veliki Jorkšir su na raspolaganjiu ISV V.O. centru:

NAPOLEON (Tetovir br. 6642 i HB br. 49778) Eksterijer i genetski potencijal predisponira da postane vodeći nerast rase veliki jorkšir u našem centru. Nastao je ukrštanjem linije Parka sa majkom čiste francuske genetike sa indeksom plodnosti 145 kod odgajivača Felsinger Fridrich. Ovog nerasta preporučujemo zbog svoje genetske predispozicije i ličnih kvalitetnih osobina koje će prenoseći na svoje potomstvo, dati veliki doprinos u unapređenju populacije velikog jorkšira u našoj zemlji.

ZIDAN (Tetovir br.10434 I HB br. 49777) Izuzetan primerak velikog jorkšira, plemenitog izgleda i fine konstitucije. Proizvođač Wilim Gerhard radi sa najaktuelnijom francuskom genetikom vrhunskih reproduktivnih svojstava. Indeks plodnosti majke ovog nerasta je 176, u 4 legla je ostvarila 16 živorođena i 14,5 zalučena praseta po leglu. Eksterijer sa ostalim parametrima čini odličan genotip ovog grla. Ovog nerasta preporučujemo za poboljšanje reproduktivnih osobina, pa se najčešće savetuje da se ovaj nerast koristi za proizvodnju čiste rase, ali i za ukrštanje sa Landrasom.

TANCOŠ (Tetovir br. 812 I HB br.47040) Veliki jorkšir koji potiče iz Austrijske genetike. Dugačak, dobro vezan nerast, velikog formata u plodnom tipu. Poboljšava reproduktivna svojstva (indeks plodnosti majke 147), broj sisa 9/8. Izuzetno skladna životinja, elegantnog kretanja na osnovu čega je i dobio ime.
Preporučujemo ga za proizvodnju čiste rase, kao i za proizvodnju F1 nazimica.

BEST (Tetovir br. 1974 HB br. 62393) Veliki Jorkšir, dobro ocenjen I odabran od visoko kvalitetnih roditelja, sa veoma dobrom genetskom predispozicijom. Očekuje se od njega da bude najbolji kao što je i ime dobio. Veoma je skladne konstitucije, sa lepo izdraženim leđnim mišićem i čvrstim stavovima nogu. Zahvaljujući svom živahnom temperamentu, pokazuje dobar nagon za skok i očekuje se da će od ovog Velikog Jorkšira biti najviše potomstva čiste rase, ali i F1.

Home Arhiva Vesti Aktuelno Vrhunski reprodukcioni materijal od prvoklasnih nerastova (1.)

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!