Proizvodi za dobro zdravlje i snagu svinja


Preporučujemo vam primenu nekoliko proizvoda koji garantuju dobro zdravlje i visok kvalitet vašeg svinjskog fonda.

ISV Diarr DLC je premiks - aditiv za stočnu hranu iz ponude ISV-a, koji služi za prevenciju i lečenje dizenterije svinja.

Pomešan sa hranom za svinje, više je nego pogodan za prevenciju i terapiju dijareje prouzrokovane bakterijom Brachyspira (svinjska dizenterija).

Reč je o specijalnoj mešavini organskih kiselina i eteričnih ulja. Bakterija koja izaziva dizenteriju posebno je osetljiva na ovaj preparat.

U slučaju opasnosti od izbijanja dizenterije, preporučljiva je njegova kontinuirana primena. Ispoljava bakteriostatski efekat na bakterije Brachyspira.

U prilog statičnom stanju ide činjenica da 10-14 dana nakon prestanka primene može doći do ponovne pojave dizenterije. Funkcionisanje vezivnog crevnog tkiva nije ometeno delotvornom koncentracijom, što znači da razvoj tretirane stoke ne zaostaje za razvojem netretiranih životinja.

Tokom primene nisu zapaženi simptomi koji bi ukazivali na poremećaj metabolizma ili toksikozu. Tokom primene, usled njegovog sinergijskog dejstva, poboljšana je efikasnost antibiotika za lečenje dizenterije, a rezistentnost nastaje kasnije. U značajnoj meri poboljšava delotvornost antibiotskih tretmana. Postojeći simptomi dizenterije nekoliko dana od doziranja preparata gotovo potpuno nestaju.

***

Premiks P215-19 za dojne krmače poseduje niz blagotvornih svojstava.    

Vredna kombinacija vitamina i biološki aktivnih materija u ovom proizvodu povećava otpornost organizma i pomaže proces razmene materija.

Ostali efekti:

- visoka mlečnost krmača

- vidljivi znaci estrusa

- bolji apetit i veća konzumacija hrane

- više dobijene prasadi godišnje

- smanjeni gubici telesne mase

Smeša sa premiksom P215-19 za dojne krmače primenjuje se od 90. dana suprasnosti pa sve do tri dana nakon osemenjavanja.

***

Glavni efekti startera BOCM i 6122:

- aktivira enzime potrebne za nesmetanu probavu hrane;

- dobar start prasadi bez proliva;

- obezbeđuje ujednačenu kiselinsku bazu;

- lako svarljiv.

Smeša sa premiksom 6122 3,5% primenjuje se kod prasadi nakon predstartera, oko 40-og dana života pa sve do 25 kg telesne mase.

Karakteristike:

- specijalno pripremljene komponente (kuvane žitarice i "full fat" soja);

- zbog visokog sadržaja aminokiselina vitamina i mikroelemenata pozitivno utiče na imuni sistem prasadi;

- visoka konzumacija hrane i visoki dnevni prirasti;

- smanjuje stres nakon zalučenja.

Smeša sa premiksom BOCM 7,5% primenjuje se kod prasadi nakon predstartera oko 40-og dana života pa sve do 25 kg telesne mase.

Više detalja možete pronaći na našem sajtu (www.isv.rs) u rubrici Ishrana svinja (ili nazovite brojeve 069/580-62-90 i 069/444-58-10).

Home Arhiva Vesti Aktuelno Proizvodi za dobro zdravlje i snagu svinja

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!