Web Pig program - veliki korak u budućnost za sve proizvođače svinja!


U okviru Kompanije ISV Feed&Consulting funkcioniše program za vođenje farmi svinja Web Pig, što posebno dobija na značaju ako se ima u vidu da poljoprivredni proizvođači u Srbiji mogu da apliciraju za sredstva iz IPARD fondova.  

Jedna od vrlina programa Web Pig je da ne iziskuje nikakvu posebnu instalaciju. Potrebni su samo računar, internet i pretraživač. Pošto je u pitanju veb program, uneti podaci ne mogu da se izgube usled eventualnog kvara računara ili kompjuterskog virusa.

Radi se o onlajn sistemu, što znači da je za korisnike dostupan u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Vlasnici farmi, dakle, uvek mogu da dopru do najbitnijih informacija.

Sistem koji funkcioniše sa neograničenim brojem korisnika, sastoji se od baze podataka pogodnih za analizu. Na taj način proizvođači mogu da steknu kompletnu sliku, zahvaljujući statističkim podacima, odnosno takoreći izveštaju.

Samim tim, Web Pig program u velikoj meri doprinosi efikasnom funkcionisanju farmi, a istovremeno i mogućnosti racionalnog planiranja, što je od posebnog značaja za ostvarivanje što bolje tržišne pozicije u uslovima pojačane konkurencije.

Mnogi od nas sigurno su se susretali sa sistemima čiji se korisnici gube u moru informacija, a da im je zapravo potrebno samo nekoliko opcija.

Web Pig omogućava korisnicima da na jednostavan način pronađu sadržaje koji se direktno odnose na njihovu aktivnost. Zbog toga je ovaj program veoma praktičan i delotvoran. Relativno manji broj funkcija garantuje savršenu preglednost i lako rukovanje.

Pošto postoje odstupanja u strukturama farmi i procesu rada, sistem može da se modifikuje i razvija obezbeđujući odgovarajuću fleksibilnost.

Stručnjaci u kontinuitetu dopunjuju program novim neophodnim funkcijama kako bi se uvek utvrđivali aktuelni podaci. Ozbiljna prednost stalnog razvoja programa ogleda se i u činjenici da su sve korisne novine momentalno dostupne korisnicima.

Otvara se mogućnost i za uvođenje individualnih sadržaja kako bi se zadovoljile i posebne potrebe proizvođača. To znači da pojedinačni programi mogu da budu osposobljeni i za kompleksnije zadatke.

Ubeđeni smo da je program za vođenje farmi svinja Web Pig sjajno sredstvo za ostvarivanje još izraženijih efekata rada i truda koji fameri iz dana u dan ulažu, odnosno veće ekonomičnosti proizvodnje.

Glavni podsistemi softvera za vođenje farmi svinja Web Pig:

- pojedinačno evidentiranje i identifikacija svinja;

- evidentiranje zaposlenih na farmi;

- hijerarhijska struktura farme svinja i evidentiranje njenog eventualnog premeštanja;

- utvrđivanje stočnog fonda po boksovima i kapaciteta boksova;

- praćenje razvoja i prirasta jedinki u stočnom fondu;

- utvrđivanje podataka o genetskom sastavu stočnog fonda;

- vođenje evidencije o reprodukcionom materijalu i praćenje njegovog korišćenja;

- vođenje evidencije o reprodukcionom ciklusu krmača;

- sastavljanje recepata, analiza sastava stočne hrane;

- vođenje evidencije o stočnoj hrani, praćenje njenog prometa;     

- veterinarske intervencije, vođenje evidencije o vakcinisanju

i još mnogo toga.

Za odgajivače svinja u Srbiji i Vojvodini ovaj program je značajan i zato što u velikoj meri može da se primeni i prilikom apliciranja za sredstva iz IPARD fondova. Naime, aplikacija mora da sadrži biznis plan koji je u direktnoj vezi sa produktivnošću, a samim tim, i sa pomenutim programom. Fondovi odobravaju sredstva samo onim farmama, koje su u mogućnosti da prikažu svoje poslovanje putem dokumenata o produktivnosti.

Dakle, osnovni cilj i suština primene Web Pig programa jeste da svakodnevnim unošenjem podataka o promenama na farmi (prašenje, uginuće, utovar itd.) omogući odgajivačima, kao i stručnjacima ISV-a da pravovremeno odreaguju, ako primete neka odstupanja u proizvodnji, u odnosu na prethodno utvrđene ciljeve.

Na ovaj način u kratkom roku, bez gubljenja vremena mogu da se uoče negativni pokazatelji i preduzmu potrebne mere za prevazilaženje problema.

Program Web Pig možete da koristite putem našeg sajta (www.isv.rs).

 

Home Arhiva Vesti Aktuelno Web Pig program - veliki korak u budućnost za sve proizvođače svinja!

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!