Vrhunski reprodukcioni materijal od prvoklasnih nerastova (4.)


Centar za veštačko osemenjavanje naše kompanije ISV Feed&Consulting od svog osnivanja proizvođačima nudi kvalitetno seme nerastova visokog genetskog potencijala.

Predstavljamo Vam nerastove iz ponude našeg V.O. centra.

(Više detalja na telefon: 069/59-44-912)      

PIETREN

Rasa je stvorena u Belgiji oko 1920. godine. Produkt je višestrukog ukrštanja, uz korišćenje berkšira i jorkšira. Kod nas je prvi prvi put izložena na Novosadskom sajmu 1959. godine. Rasu odlikuje izvanredna mesnatost. Posebno su razvijeni najmesnatiji delovi tela. Zbog svoje mesnatosti pietrena nazivaju svinja sa 4 šunke. Boja tela je žuto bela sa većim ili manjim crnim pegama ili šarama po telu. Mesnatost dostiže i do 65%  u toplim polutkama, i ova rasa ima znatno bolje rezultate od svih danas poznatih rasa.

U centru za veštačko osemenjavanje ISV-a nerast rase Pietren je poreklom iz Austrije.

ARNOLD (Tetovir br. 45613 i HB br. 49774) Veoma redak primerak modernog, stres negativnog pietrena koji je zadržao ogromne partije mesa. Tipičan predstavnik svinja sa četiri šunke. Proizveden je u čuvenom zapatu Geralda Topfa, ukrštanjem linija Balsa i Velkwadi. Ovu životinju karakteriše odličan temperament. Preporučujemo ga za proizvodnju tovljenika najviše klase (S, E-klase), očekujemo da se savršeno kombinuje u meleženju sa F1 krmačama kao i čistim plodnim rasama.

DUROK X PIETREN

Ova rasa nastala je ukrštanjem duroka i pietrena. Meleženjem ove dve rase dobija se veoma dobar genetski potencijal za proizvodnju prasadi za tov.

Ovog meleza karakteriše veliki dnevni prirast u odgoju i tovu, uz malu koverziju hrane. Bolja je otpornost prasadi i selekcijom je smanjen stresogeni faktor.

U centru za veštačko osemenjavanje ISV-a nerast rase Durok x Pietren je poreklom iz Austrije.

MESI ( Tetovir br. 1433 i RB br.113943) Ovo je jedan od najtraženijih terminalnih rasa u poslednjih nekoliko meseci. Ima veoma skladnu građu, veliku mesnatost i živahnog je temperamenta. Veoma dobro pokazuje svoje kvalitetne osobine, i zbog svoje genetske predispozicije, potomci su visokog kvaliteta, otporni na stresogene faktore kao i na bolesti.

Home Arhiva Vesti Aktuelno Vrhunski reprodukcioni materijal od prvoklasnih nerastova (4.)

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!