Vrhunski reprodukcioni materijal od prvoklasnih nerastova (3.)


Centar za veštačko osemenjavanje naše kompanije ISV Feed&Consulting od svog osnivanja proizvođačima nudi kvalitetno seme nerastova visokog genetskog potencijala.

Predstavljamo Vam nerastove iz ponude našeg V.O. centra.

(Više detalja na telefon: 069/59-44-912)

DUROK

Durok je najrasprostranjenija rasa svinja u SAD i Kanadi. Stari tip duroka je bio velikog formata. Današnji tip duroka je izrazito mesnata svinja, srednjeg do velikog formata sa dobro razvijenim mesnim partijama. Karakterističan je nešto veći sadržaj intramuskularne masti u mišićima (3-4%). Glava je nešto teža, sa malim poluklopavim ušima. Ima veoma čvrste noge, nešto krupnije kosti i strme stavove nogu. Boja duroka je crvena. Koristi se uglavnom za meleženje.

U centru za veštačko osemenjavanje ISV-a nerastovi rase Durok su poreklom iz Austrije.

Sledeći nerastovi rase Durok su na raspolaganjiu u V.O. centru:

HERKUL (Tetovir br. 235811/3 i HB br. 49434) Durok nerast izuzetnih osobina, koji se veoma dobro pokazao u proizvodnji kvalitetnih tovljenika otpornih na bolesti. Ima povoljan uticaj na visok prirast i broj prasadi u leglu. Zbog svog dobrog potencijala, sve je traženiji na terenu čak i za stvaranje čiste rase duroka, pa tako predstavlja jednog od najboljih nerastova u V.O. centru.

KONAN (Tetovir br. 3148 i HB br. 47045) Priplodni nerast tipičan predstavnik kanadskog duroka, koji je poslednjih godina neprikosnoveno broj 1 terminalac u svetu. Izuzetno se kombinuje sa belim plodnim rasama, daje maksimalni heterozis, što garantuje visok % mesa potomaka i dobar prirast. Izuzetno mesnat 61,1% sa izraženim partijama mesa i visokog potencijala prirasta (životni prirast 816 g). Ekstremiteti veoma čvrsti, konstitucija snažna.

Preporučujemo ga za proizvodnju kvalitetnih tovljenika otpornih na bolesti kao i za oplemenjivanje duroka u čistoj rasi.

RONEY (Tetovir br. 20229 i HB br. 49775) Durok nerast izuzetne snažne konstitucije, odličnih ekstremiteta i veza. Nastao je ukrštanjem terminalnih durok linija Czud i Cowboy. Temperamentna je životinja. Garantuje vitalno potomstvo visokog prirasta i veoma otporno na bolesti. Preporuka: Genetski potencijal za visok prirast i kvalitet mesa u polutkama ovih životinja preporučuje ovog nerasta za proizvodnju tovljenika u svim kombinacijama.

Home Arhiva Vesti Aktuelno Vrhunski reprodukcioni materijal od prvoklasnih nerastova (3.)

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!