Raznovrsno dejstvo, pun efekat, sigurna odbrana od bakterija: ISV Diarr DLC Liquid


ISV Diarr DLC Liquid je fitobiotik koji smanjuje i sprečava razmnožavanje bakterija uzročnika dijareje, i na taj način stabilizuje crevnu floru, povećava prirast svinja i smanjuje utrošak stočne hrane.

Ovaj proizvod je posebno efikasan u neutralisanju bakterije Brachyspyra hyodysenteriae koja izaziva dizenteriju kod svinja, i Gram+ bakterija.

ISV Diarr DLC Liquid je prirodan proizvod, aditiv za tečnu stočnu hranu svinja baziran na biljnim ekstraktima (majčina dušica), vitaminu C, komponentama sa bakteriostatskim i atimikotskim dejstvom (K-sorbat, Na-benzoat), enzimu lizozimu iz jaja (Lizozim je prirodan, biološki aktivan imunostimulans, bakteriolitski enzim), brzo apsorbujućim komponentama visoke energetske vrednosti (glukoza i glicerin) i antioksidansima.

Ekstrakt majčine dušice sadrži dva značajna jedinjenja - timol i karvakrol koja imaju antibakterijsko i antimikotsko dejstvo. Osim neutralisanja bakterija i dezinfekcionog efekta, timol i karvakrol podstiču imuni sistem i proizvodnju belih krvnih zrnaca.     

Polifenoli koji potiču iz ekstrakta majčine dušice, selektivno deluju na crevnu floru poput prirodnih antibiotika: sprečavaju razmnožavanje patogenih klica, pomažu uspostavljanje normalne crevne flore i stabilne ravnoteže u crevima.

Razni aktivni polifenoli doprinose apsorpciji mineralnih materija. Osim toga, ispoljavaju antioksidativno dejstvo i stimulišu imuni sistem. Timol i karvakrol zakiseljavaju crevnu floru i sprečavaju razmožavanje bakterija, posebno sojeva bakterija brachyspira koje su veoma osetljive na kiselost.

Masne kiseline-monogliceridi su estri organskih kiselina. Ovi molekuli lako prolaze kroz bakterijske ćelijske membrane, i kao trakvi efikasno uništavaju bakterijske ćelije. Samim tim, ovi molekuli imaju snažno antibakterijsko dejstvo. U ovom proizvodu to dejstvo ispoljava mešavina α-monoglicerida kratkolančanih (SCFA) i srednjelančanih (MCFA) masnih kiselina.  

K-sorbat i Na-benzoat sprečavaju razmnožavanje gljivica i bakterija. Nakon prodora u bakterijske ćelije blokiraju funkcionisanje enzima fosforfruktokinaza u razgradnji šećera, čime se za gljivice i bakterije sprečava 95% razgradnje šećera, a samim tim predupređuje se njihovo razmnožavanje. Ovo su komponente sa bakteriostatskim dejstvom.

Glukoza i glicerin služe kao izvori energije koji se neposredno i lako apsorbuju iz creva. Bolesne životinje sa dijarejom više piju nego što jedu. Ugljeni hidrati koji se direktno i lako apsorbuju iz creva, smanjuju deficit energije kod bolesnog, oslabljenog organizma životinje.

Lizozim je prirodni antibiotik. Nalazi se u belancetu, u pljuvački, u suzama i drugim sekretima. Ćelijski zid bakterija razlaže njegove polisaharide sve do glikozidne veze 1-4 između N-acetil muraminske kiseline i N-acetilglukozamina. Usled toga, bakterije nisu u stanju da podnesu turgorski pritisak i dolazi do njihovog pucanja.

Povećava otpornost prema infekcijama. Efekat popuštanja ćelijskog zida bakterija: usled dejstva lizozima bakterijske ćelije se nadimaju (osmotska pojava), dolazi do naprsnuća ćelijskih zidova, oslobađa se ćelijski sadržaj i prestaje metabolizam bakterijskih ćelija. Na lizozim su veoma osetljivi sojevi bakterija Coryne, Brevi, Micrococcus, Subtilis, Sarcina, Brucella, E. coli, Pseudomonas, Stafilo i Streptococcus, Klebsiella i Serratia.

Zahvaljujući kompleksnom dejstvu osnovnih materija, ISV Diarr DLC Liquid održava ravnotežu pH vrednosti crevnog sadržaja i stabilno bakteriostatsko stanje u crevnom kanalu, sprečava razmnožavanje bakterije brachyspira, a samim tim i dizenterije kod svinja, stimuliše proizvodnju želudačne kiseline i pomaže varenje. Davanjem proizvoda ISV Diarr DLC Liquid, postiže se smanjen utrošak stočne hrane (0,1 kg hrane/životinja/dan) i povećava se dnevni prirast (50 g/životinja/dan) pa se na taj način ostvaruju značajne  uštede u tovnom ciklusu.

Više informacija putem telefona: 069/580-62-90 i 069/594-41-20.  

Home Arhiva Vesti Aktuelno Raznovrsno dejstvo, pun efekat, sigurna odbrana od bakterija: ISV Diarr DLC Liquid

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!