Kvalitetna i bezbedna hrana za krave uz relativno mala ulaganja

Postoji način da se uz relativno mala ulaganja obezbedi vrhunska i sasvim bezbedna hrana za krave, a samim tim i mleko, koje će udovoljiti i najrigoroznijim kriterijumima. Pri tome, mogu se ostvariti značajne uštede.  

Primenom finske tehnologije "Murska" smanjuje se upotreba žitarica kontaminiranih toksinima.

Gljivice čiji su produkti razni toksini (između ostalih, aflatoksin), ne nalaze se na biljkama kada su one u ranoj fazi zrenja, odnosno u voštanoj fazi (32-35 odsto vlage).

Mašine "Murska", osim gnječenja vlažnih i suvih žitarica, omogućavaju i kvaliteno siliranje (sabijanje u cevaste hermetičke vreće bez prisustva vazduha).

Skladištenje gnječenih žitarica u ovim plastičnim vrećama ("kobasicama") praćeno je niskim troškovima, a radi se o jednostavnom načinu prerade i skladištenja. Žitarice se prikupljaju i otpremaju na mesto gnječenja gde se u jednoj jedinoj fazi rada gnječe i pakuju u "kobasice". Pakovanje u "kobasice" je jednostavno, jer ne iziskuje dodatno komprimiranje (sabijanje), niti postavljanje tegova.  

Na taj način, u anaerobnoj sredini zagarantovano je skladištenje besprekorne stočne hrane, bez prisustva mikotoksina.
Vodeće porodične farme, koje sarađuju sa ISV-om i vode računa ne samo o količini, već i o kvalitetu proizvedenog mleka, primenjuju pomenutu tehnologiju.

Više detalja o navedenoj tehnologiji nalazi se na sajtu www.isv.rs, u rubrici "Murska". Za bliže informacije možete se direktno obratiti putem kontakata na pomenutom sajtu.

Home Arhiva Vesti Aktuelno Kvalitetna i bezbedna hrana za krave uz relativno mala ulaganja

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!