U našoj ponudi: proizvod nemilosrdan prema bakteriji koja izaziva dizenteriju

ISV Diarr DLC je fitobiotik koji smanjuje i sprečava razmnožavanje bakterija uzročnika dijareje, i na taj način stabilizuje crevnu floru i utiče na prirast svinja i manji utrošak stočne hrane. Ovaj proizvod je posebno efikasan u neutralisanju bakterije Brachyspyra hyodysenteriae koja izaziva dizenteriju kod svinja, bakterije Lawsonia intracellularis koja je uzročnik ileitisa, te Gram+ bakterija.

ISV Diarr DLC je prirodan proizvod, aditiv baziran na biljnim ekstraktima (kesten, kim, cimet, beli luk), eteričnim uljima (origano), nikotinamidu i enzimu lizozimu iz jaja.  

Polifenoli koji potiču iz ekstrakta kestena, selektivno deluju na crevnu floru poput prirodnih antibiotika: sprečavaju razmnožavanje patogenih klica, pomažu uspostavljanje normalne crevne flore i stabilne ravnoteže u crevima. Razni aktivni polifenoli doprinose apsorpciji mineralnih materija. Osim toga, ispoljavaju antioksidativno dejstvo i stimulišu imuni sistem.

Organske kiseline (i tanin) koje potiču iz ekstrakta kestena, zajedno sa eteričnim uljem origana, zakiseljavaju crevnu floru, sprečavajući razmnožavanje štetnih bakterija, posebno sojeva bakterija brachyspira koje su veoma osetljive na kiselost.

Mleveni kim podstiče stvaranje želudačne kiseline, sprečava bolove prouzrokovane preopterećenošću želuca i poremećaje varenja. Karvon sadržan u kimu ima antibakterijalno i antigljivično dejstvo. 

Cimet podstiče varenje i povećava apetit. Jedinjenja sadržana u belom luku (alin i alicin) imaju snažan antibakterijalni i antioksidativni  efekat i stimulišu imunitet.

Putem zakiseljavanja crevne flore nikotinamid sužava životni prostor bakterija koje izazivaju dijareju.

Lizozim je prirodni antibiotik. Nalazi se u belancetu, u pljuvački, u suzama i drugim sekretima. Ćelijski zid bakterija razlaže njegove polisaharide sve do glikozidne veze 1-4 između N-acetil muraminske kiseline i N-acetilglukozamina. Usled toga, bakterije nisu u stanju da podnesu turgorski pritisak i dolazi do njihovog pucanja.

Povećava otpornost prema infekcijama. Efekat popuštanja ćelijskog zida bakterija: usled dejstva lizozima bakterijske ćelije se nadimaju (osmotska pojava), dolazi do naprsnuća ćelijskih zidova, oslobađa se ćelijski sadržaj i prestaje metabolizam bakterijskih ćelija. Na lizozim su veoma osetljivi sojevi bakterija Coryne, Brevi, Micrococcus, Subtilis, Sarcina, Brucella, E. coli, Pseudomonas, Stafilo i Streptococcus, Klebsiella i Serratia.

Zahvaljujući kompleksnom dejstvu osnovnih materija, ISV DiarrDLC održava ravnotežu pH vrednosti crevnog sadržaja i stabilno bakteriostatsko stanje u crevnom kanalu, sprečava razmnožavanje bakterije brachyspira, a samim tim i dizenterije kod svinja, stimuliše proizvodnju želudačne kiseline i pomaže varenje. Davanjem proizvoda ISV Diarr DLC, postiže se smanjen utrošak stočne hrane (0,1 kg hrane/životinja/dan) i povećava se dnevni prirast (50 g/životinja/dan) pa se na taj način ostvaruju značajne  uštede u tovnom ciklusu.

Više detalja u rubrici Ishrana svinja - Proizvodi na sajtu www.isv.rs.

Home Arhiva Vesti Aktuelno U našoj ponudi: proizvod nemilosrdan prema bakteriji koja izaziva dizenteriju

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!