Počinje interventni otkup pšenice

Vlada Republike Srbije je, na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, utvrdila cenu od 18,00 dinara po kilogramu za interventni otkup merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda.

Republička direkcija za robne rezerve otkupljivaće 32.600 tona merkantilne pšenice domaćeg porekla, u rasutom stanju, koja mora u svemu da odgovara propisanom kvalitetu, u skladu sa pravilnicima.

Količinu merkantilne pšenice koja se otkupljuje, kao i način distribucije, utvrdiće Republička direkcija za robne rezerve.

Kupovina merkantilne pšenice vršiće se od fizičkih lica - nosilaca komercijalnih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Zainteresovano registrovano komercijalno poljoprivredno porodično gazdinstvo ili zemljoradnička zadruga treba da se elektronski prijavi novosadskoj Produktnoj berzi, svakog radnog dana od 8.30 do 15.00 časova na adresi: www.proberza.co.rs/otkuppsenice2017/, počev od 4. jula.

Bliže informacije mogu da se dobiju na telefone Republičke direkcije za robne rezerve: 011/3239-993 i 011/3226-636.

(Izvor: Agroservis)

Home Arhiva Vesti Aktuelno Počinje interventni otkup pšenice

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!