Nije potrebna ponovna registracija gazdinstva, ukoliko nisu nastupile promene

Ove i naredne godine poljoprivredni proizvođači koji su registrovani, a nemaju nikakvih promena neće biti u obavezi da obnavljaju registraciju svojih gazdinstava, istakao je direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine odlučilo se na taj korak jer su analiza pokazale da je veoma mali broj gazdinstava, koja inače obnavljaju registraciju svake godine, pretrpeo neke promene.

"Izmenom određenih propisa, koji se odnose na obnovu i registraciju poljoprivrednih gazdinstava, Ministarstvo poljoprivrede je odlučilo da u 2017. i 2018. neće biti obnove registracije gazdinstava, što znači da poljoprivredni proizvođači koji su već u registru, a nemaju nikakve promene, nisu u obavezi da obnove registraciju kao što su to morali da čine do sada", kazao je Radat.

Ova odluka je doneta kako bi se poljoprivrednicima smanjila obaveze u vezi s birokratijom, ali i da bi lakše ostvarili svoja prava.

Radat je dodao da se dešavalo da poljoprivrednici zaborave da registruju svoje gazdinstvo, zbog čega nisu mogli da ostvare pravo na subvencije. Sada se to neće događati, jer će gazdinstva koja ne prijave promene po automatizmu ostati u registru poljoprivrednih gazdinstava kojih u Srbiji u ovom trenutku ima 350.850.

(Izvor: Tanjug)

Home Arhiva Vesti Aktuelno Nije potrebna ponovna registracija gazdinstva, ukoliko nisu nastupile promene

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!