Doneta Uredba o isplati podsticaja u poljoprivredi

Uredbom Vlade Srbije predviđeno je da se za direktnu isplatu subvencija u poljoprivredi u 2017. godini izdvoji 18,67 milijardi dinara. Po tom aktu, premija za mleko u ovoj godini ostaje sedam dinara po litru, podsticaji za biljnu proizvodnju 2.000 dinara po hektaru (plus još 2.000 dinara za regresirano gorivo), što je takođe isto kao i do sada. 

Najviše novca ove godine trebalo bi da dobiju stočari, a prvi put utvrđeni su i podsticaji za mlade poljoprivrednike u ruralnom području.

Od ukupnog iznosa subvencija, za premije za mleko izdvojiće se 3,4 milijarde dinara, za podsticaje za biljnu proizvodnju 3,68 milijarde. Podsticaji za odgoj kvalitetnih priplodnih mlečnih krava, tovnih goveda, krmača i nerastova, ovaca, koza, živine i ribe iznosiće ukupno 5,2 milijarde dinara.

Na ime podsticaja za tov junadi, jagnjadi i svinja ove godine će se navodno isplatiti 1,3 milijarde dinara.

To je ukupna svota za direktne podsticaje u poljoprivredi za ovu godinu, a pojedinci će od države na ime premije za mleko navodno dobijati sedam dinara po litru, za priplodne mlečne krave podsticaji su 25.000 dinara po grlu, isto koliko i za tovna goveda.

Za priplodne ovce i koze podsticaji bi trebalo da iznose 7.000 dinara po grlu, a za krmače i nerastove 10.000 dinara.

Home Arhiva Vesti Aktuelno Doneta Uredba o isplati podsticaja u poljoprivredi

Društvene mreže

Kontakt

  Otmara Majera br. 20, Subotica

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Sertifikat

O nama

ISV je firma, koja obuhvata sve segmente savremenog stočarstva. Našim cenjenim partnerima - proizvođačima obezbeđujemo: visokokvalitetnu stočnu hranu, najmoderniju tehnologiju i stručne savete za uspešnu i profitabilnu proizvodnju.

Uostalom, ISV je: INOVACIJA, STRUČNOST, VIZIJA!