START

4 BAKTERIJE - VELIKI BROJ KOLONIJA

 

  4 soja mlečno - kiselinskih bakterija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SILAŽA

Rezultat fermentacije bilo koje vrste hraniva.

 

SVRHA SILIRANJA

 

Konzervisanje hraniva iz svežeg stanja za korišćenje u delu godine kada nema dostupne sveže hrane.

 

FAKTORI KOJI UTIČU NA EFIKASNOST SILIRANJA:

 

ZAŠTO KORISTITI START?

 

REZULTATI

Povećanje apetita kod krava i povećan unos suve materije rezultira povećanje proizvodnje mleka za 1-2 litre po kravi dnevno (odnosno 500-600 I mleka po kravi godišnje) i značajno bolji dnevni prirast u tovu junadi.

 

 

ČITANJE MLEČNE LINIJE

1/4 mlečne linije - 30% suve materije

1/2 mlečne linije = 35% suve materije

 

KADA JE KUKURUZ SPREMAN ZA ŽETVU?