Sokrétű hatást fejt ki, megvédi a sertéseket a baktériumoktól: ISV Diarr DLC Liquid

Az ISV Diarr DLC Liquid egy fitobiotikum, amely a bélflóra stabilizálása és a különböző eredetű hasmenéseket okozó baktériumok szaporodásának csökkentése és gátlása révén növeli a sertések súlygyarapodását és csökkenti a takarmányfogyasztást.

A készítmény különösen hatékony a Brachyspyra hyodysenteriae okozta sertésdizentéria, az illeitist okozó Lawsonia intracellularis és a Gram+ baktériumok esetében.

ISV Diarr DLC Liquid természetes alapú, gyógynövénykivonatot (kakukkfű) zsírsav-monoglicerideket, bakteriosztatikus és gombaölő hatású anyagokat (K-szorbát, Na-benzoát), természetes eredetű tojásból kivont Lizozim enzimet (a Lizozim egy természetes erdetű biológiailag aktiv immunstimuláns, bakteriolitikus enzim), gyorsan felszívódó magas energiatartalmú anyagokat (glükóz és glicerin) és antioxidánst tartalmazó folyékony takarmánykiegészítő készítmény sertések részére.

A kakukkfű kivonat két - gyógyászatilag igen fontos - vegyületet, timolt és karvakrolt tartalmaz. Mindkét anyag köptető, tartósító, baktérium- és gombaölő tulajdonságú. A timol és a karvakrol elismert fertőtlenítő és antimikrobiálisszer, a fertőtlenítő hatásán túl serkenti az immunrendszer működését, hatásukra fokozódik a fehérvérsejtek termelődése.

A kakukkfű kivonatból származó polifenolok szelektíven hatnak a bélflórára, éppúgy mint egyes természetes antibiotikumok: gátolják a patogén csírák szaporodását és elősegítik a normális bélflóra gyarapodását, stabil egyensúlyt tartva a bélben. Ezek a különböző aktív polifenolok elősegítik a tápanyagok felszívódását. Ezen felül van antioxidáns és immunrendszerre stimuláló hatásuk is.A timol és a karvakrol savasítják a bélsarat, gátolva ezzel a káros baktériumok szaporodását, legfőképpen a brachyspira törzsekét, ismerve ezen baktériumok savérzékenységét.

A zsírsav-monoglicerideka szerves savak glicerinnel alkotott észterei. Ezek a molekulák a szerkezetükből adódóan könnyen átjutnak a baktériumsejtek hidrofil mebránján, így a baktérium sejtet a szerves savaknál sokkal hatékonyabban tudják elpusztítani. Ezáltal ezeknek a molekuláknak erős antibakteriális hatása van. A termékben a rövid szénlácú zsírsavak (SCFA) és közepes szénláncú zsírsavak (MCFA) α-monogliceridjeinek keveréke fejti ki antibakteriális hatását.

A K-szorbát és a Na-benzoát a gombák és baktériumok szaporodásást akadályozzák meg. Ezek az anyagok a baktérium sejtbe való bekerülését követően a foszfofruktokináz nevű enzim működését blokkolják a cukorlebontásában, így a gombák és baktériumok számára a cukorbontás 95%-át megakadályozzák, gátolva ezek szaporodását.

A glükóz és a glicerin a szervezet számára közvetlenül, a bélből könnyen felszívódó energiaforrásul szolgál. A beteg, hasmenéses állat inkább iszik mint eszik. Ezek a bélből könnyen felszívódó szénhidrátok tudják csökkenteni a beteg, legyengült szervezet energiahiányát.

A lizozim egy természetes eredetű, biológiailag aktiv immunstimuláns, bakteriolitikus enzim, természetes antibiotikum. A lizozim megtalálható a tojásfehérjében, a nyálban, a könnyben, illetve egyéb szekrétumokban. A bakteriális sejtfal poliszacharidjait bontja, egészen pontosan az 1-4-es glikozidos kötéseket az N-acetil-muraminsav és az N-acetilglukózamin között. Ennek hatására a baktériumok nem képesek ellenállni a turgornyomásnak és szétdurrannak.

A lizozim növeli a fertőzéssel szembeni ellenállóképességet is. Hatására a baktériumsejtek megduzzadnak (ozmikus jelenség), a sejtfalak megrepednek, a sejttartalom felszabadul és megszűnik a baktériumsejt anyagcseréje.

A lizozimra nagyon érzékenyek a Coryne-baktériumok és Brevi-baktériumok nemzetsége, a Micrococcusok, a Baktérium subtilis, továbbá a vegyület a Brucellák, az E coli, a Pseudomonas fajok, Stafilo és Streptococcusok, Klebsiellák és Serratia fajokra is litikus hatást mutat.

Az alapanyagok összetett hatásának köszönhetően, a ISV Diarr DLC Liquid egyensúlyban tartja a bélsár pH-át, stabil bakteriosztatikus állapotot tart fenn a bélcsatornában, fékezi a brachyspirák szaporodását, ezáltal pedig a sertésdizentéria kialakulását, serkenti a gyomorsavtermelést, elősegíti az emésztést.

A ISV Diarr DLC Liquid etetésével, csökken a takarmányfelvétel (0,1 kg tak./állat/nap) és nő a napi súlygyarapodás (50 g/ állat /nap), így komoly megtakarítást lehet elérni egy hízlalási ciklusban.

Bővebb információk a következő telefonszámok révén kaphatók: 069/580-62-90 és 069/594-41-20.

Home HÍREK ARCHÍVUMA Időszerű-aktuelno Sokrétű hatást fejt ki, megvédi a sertéseket a baktériumoktól: ISV Diarr DLC Liquid

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!