A kérődzők anyagcserezavarának megakadályozása

A kérődzők és azon belül a tejhasznú tehenek és húsmarhák takarmányának élesztőkultúrával történő kiegészítése széles körben elterjedt.

Az élesztő-adagolás hatására növekszik a tejelő tehenek tejtermelése és javul a kitermelt tej beltartalma.

Az ellés után az élesztővel etetett tejelő tehenek hamarabb érik el a laktációs csúcstermelést, mint a kontroll állatok.

A takarmányélesztő alkalmazása kedvezően befolyásolja a bendőfermentációt. Az élesztő a bendőfolyadékban nem szaporodik, de megőrzi metabolikus aktivitását és életképességét.

Régebben élesztőt csak különleges hatásai miatt adtak a haszonállatoknak. Az élesztő fehérjetartalma miatt alkalmas kiegészítője pl. sertésekkel etetett gabonaféléknek.

Az élesztők közismerten jól akkumulálják a mikroelemeket, így a fermentáció során pl. az adagolt szelén a sejtekben feldúsul és jelentős része szerves formában jelenik meg.

A mikroelemek dúsított élesztők szerves komplexumok formájában tartalmaznak szelént, cinket, és ami különösen fontos - krómot.

(Forrás: Tankönyvtár)

Látogassa meg a Szarvasmarhák takarmányozása c. rovatot az isv.rs honlapon.

Home HÍREK ARCHÍVUMA Időszerű-aktuelno A kérődzők anyagcserezavarának megakadályozása

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!