Kifogástalan takarmánystabilizáló

Az INTERPHOS termék a rendkívül értékes tulajdonságait a termék előállítása során létrehozott speciális ioncserélő kapacitásának köszönheti.

A termék magnézium-karbonátot, kalcium-nátrium-foszfátot, nátrium-kloridot, almatörkölyt, vermikulitot, szerves savakat (ecetsav, almasav, L+borkősav) tartalmaz.

A takarmány fehérjéi a bélrendszerben zajló enzimatikus emésztési folyamatok hatására építőelemeikre, aminosavakra bomlanak el, ezek az aminosavak a bél nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel és látják el a szervezetet aminosavakkal.

Az aminosavak a béltartalomból legvégül a végbélben tudnak felszívódni, később erre már nincs lehetőségük.

A béltartalomban található aminosavakon azonban a teljes fehérjeemésztő bélflóra is élősködik. A belekben található dezamináló baktériumok elbontják az aminosavak egy részét az általuk termelt aminosav-oxidáz enzimek segítségével. Becslések szerint a takarmányfehérjék mintegy 30%-a nem hasznosul, kárba veszik.

Az INTERPHOS az aminosav-oxidaz enzimek megkötése révén tudja csökkenteni az aminosavak káros bomlási folyamatait. Az aminosav-oxidáz enzimek hatására méreganyagok (kadaverin, putreszcin, stb.) is képződhetnek, melyek a belekből felszívódva mérgezik a szervezetet.

A legyártott takarmányok minőségét, eltarthatóságát, hatékonyságát az oxidáció nagy mértékben csökkentheti. Az oxidációt a levegőben jelenlevő (a levegő oxigén tartalma 21%) oxigén okozza és a takarmányok alkotóelemeinek egymással való interakciói is fokozzák a hatását.

Az oxidáció által kiváltott roncsolási folyamat olyan erőteljes, hogy a takarmányban található értékes anyagok rövid időn (órákon) belül elbomlanak, illetve nem hasznosulnak és a takarmányban található értékes anyagok (pl. olajok, zsírok) az oxidáció hatására olyan anyagokká alakulnak át (pl. toxinok, peroxidok stb.), amelyek károsítják az állatok egészségét, rontják a súlygyarapodásukat és termékenységi mutatókat is.

Mivel az oxidatív roncsolási folyamat láncreakció módjára már a takarmány komponensek darálásakor megindul, ezért az INTERPHOS-t (bipoláris elemhálózat) a takarmányba mielőbb keverjük bele, hogy az oxidáció roncsolási folyamatból eredő károkat és veszteségeket csökkentsük a takarmány gyártása és a tárolása során is.

Az INTERPHOS összetevői (természetes eredetű savak, bázisok, mikroelemek) csökkentik az oxidációból eredő veszteségeket és növelik a tápanyagok hatékonyságát, és ezáltal kedvezőbb hatást fejtenek ki, mint a szintetikus, önálló antioxidánsok és egyéb anyagok.

Az INTERPHOS természetes anyagokat tartalmaz, a termék biológiai úton fejti ki hatását. A csúcsminőségű takarmányok előállításához szükséges legnagyobb biztonságot nyújtja és az állatok teljes értékű takarmányozását teszi lehetővé.

Az INTERPHOS szerves és ásványi alapú, biológiai úton ható takarmány stabilizátor, aktív bipoláris mikroelem-tartalommal. Az INTERPHOS biztonságosan használható minden körülmény közt (granulált és dercés takarmányokban, a premixekbe is keverhető), könnyen tárolható, az ásványi anyagoknak ellenálló, hőstabil és gyakorlatilag nem pH-érzékeny.

Az INTERPHOS többek között a bipoláris mikroelemek biológiai hordozó funkcióját betöltő ritkaföldfémekből, sókból és savakból tevődik össze.

Ezek a bipoláris mikroelemek a savakkal és a bázisokkal (sókkal) kölcsönhatásban gátolják az oxidázok – különösen az aminosav-oxidázok – működését, és ezzel egyidejűleg biztosítják a takarmányban található összes mikroelem nagyobb hozzáférhetőségét.

Az egyéb szintetikus stabilizátoroktól az INTERPHOS abban különbözik, hogy nemcsak a takarmányok oxidációját gátolja, hanem a természetes bélflórára is védő hatást gyakorol, támogatja a laktobacillus-flóra kialakulását.

Az INTERPHOS a biológiai hatását a terméket alkotó savaknak és bázisoknak, továbbá az említett bipoláris mikroelemeknek köszönheti. Az adott összetevők együttesen felelősek az aminosavakat roncsoló enzimek gátlásáért. Az INTERPHOS aminosav-oxidáz-gátló hatása többszörösen meghaladja a szintetikus anyagokét.

Az INTERPHOS által stabilizált takarmány felvétele során, az említett okokból kifolyólag a rendelkezésre álló fehérjékből sokkal nagyobb aminosav hányad marad vissza, amelyek zavartalanul jutnak be az emésztőrendszerbe, a vérkeringésbe és a szervezet sejtjeibe. Ennek köszönhetően a takarmányban csökkenthetjük a fehérje szintet.

Több részlet a Sertések takarmányozása rovatban a www.isv.rs honlapon.    

Home HÍREK ARCHÍVUMA Időszerű-aktuelno Kifogástalan takarmánystabilizáló

Közösségi oldalak

Kapcsolat

  Mayer Ottmár u. 20.,Szabadka

  Tel/fax: +381 24 410 0027

  e-mail: office@isv.rs

Tanúsítvány

Rólunk

Az ISV egy olyan cég, amely felöleli a korszerű állattenyésztés minden szegmensét. Tisztelt partnereink számára a sikeres és jövedelmező termeléshez nélkülözhetetlen kiváló minőségű takarmányozást, modern technológiát biztosítunk, valamint hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Az ISV mottója: INNOVÁCIÓ, SIKER, VÍZIÓ!